13 april 2015

De gezonde school kan je leren!

De bijeenkomst van het Platform vond plaats bij het Deltion College in Zwolle. Dit mbo heeft als één van eerste mbo’s een gezonde-school-vignet, loopt al vele jaren voorop met programma’s voor bewegen en sport en investeert in gezonde leerlingen en medewerkers.

In deze inspirerende omgeving voor 16.000 leerlingen en 2000 docenten maakte de leden van het Platform kennis met het Deltion college en gingen ze met medewerkers in gesprek over school en gezondheid in alle facetten.

Hoe betrek je leerlingen, leerkrachten en andere medewerkers als het om gezondheid gaat? Met welke partijen in de gemeente kun je samenwerken om tot een gezonde school te komen? En hoe leer je leerlingen veilig werken op school en op de stageplek waar ze daarna terecht komen?

Het Deltion College werkt onder andere met leefstijltesten voor alle nieuwe leerlingen, ze heeft een vitaalcoach in dienst en heeft het een eigen verkeersveiligheidsproject opgestart.

Wij danken het Deltion College voor een ontzettend hartelijke ontvangst en het delen van hun boeiende verhalen, en wensen de leden van het Platform veel inspiratie en slagkracht toe!

undefined