12 maart 2015

Cultuur financiële sector

Deze vraag staat centraal in een reeks van drie bijeenkomsten met mensen uit de financiële sector op initiatief van Duisenberg school of finance, de Nederlandse Vereniging van Banken en VU Connected. De Argumentenfabriek begeleidt het denken hierover. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is de cultuur binnen de financiële sector onderwerp van discussie. De stem van jonge mensen die de toekomstige sector zullen gaan bouwen, is hierbij nog onvoldoende gehoord.

Op dinsdag 4 februari was de eerste levendige bijeenkomst. We hebben gekeken naar wat er moet veranderen aan de huidige cultuur, wat er goed is aan de huidige cultuur en naar de waarden en principes die de gewenste cultuur bepalen. Bekijk hier een kort filmpje van deze bijeenkomst.

Op woensdag 12 februari is de tweede bijeenkomst bij de VU. De bijeenkomst wordt afgetrapt door Henk Nijboer en in deze bijeenkomst zullen we tegenstellingen binnen de gewenste cultuur beargumenteren. Jonge mensen in de financiële sector willen dienstbaar, transparant en integer zijn, maar hoe ziet dit er concreet uit en welke keuzes moeten we hiervoor maken?

Op 4 maart is de laatste bijeenkomst bij ABN AMRO. Hier zullen we de Cultuurkaart afronden die de resultaten van het denkwerk weergeeft. Hier vind je meer informatie.