09 februari 2021

Bouw jij mee aan de mentale vooruitgang?

Het is een keuze voor een reis zonder einde. Of het nu om emoties gaat, om motivatie, om relaties, om betekenis of om prestaties, op geen van de aandachtsgebieden uit de mentale schijf van vijf is er een walhalla bereikbaar of denkbaar.

Volledig mens zijn tussen de mensen zal altijd uitdagend blijven. Mentaal florerende gezinnen, organisaties en samenlevingen hebben permanent liefde en aandacht nodig. Mentale vooruitgang is werken vanuit het besef dat het een eeuwig streven zal blijven.

Geen mens kan deze reis alleen maken. Mentale vooruitgang is iets waar je samen, als gezin, vrienden, buren, als organisatie, als samenleving aan moet werken. Alleen dan zet het zoden aan de dijk. Geen mens kan in z’n eentje blijvend de omslag maken van angst naar vertrouwen, van cynisme naar optimisme, van haat naar liefde.

Het is dan ook de nadrukkelijke wens van onze Denktank Mentale Vooruitgang dat mentale vooruitgang een brede beweging wordt. Een brede beweging, in de wetenschap, in de (sociale) media, in de politiek, in het onderwijs, in de zorg, in de buurten, in het bedrijfsleven, bij de overheid.

Het bouwen van een brede beweging begint bij de vele honderden mensen die zich afgelopen jaar bij de denktank hebben gemeld, omdat ze graag mee wilden doen. Op veler verzoek zijn we een LinkedIn-groep begonnen, waarin de ambassadeurs van de mentale vooruitgang elkaar kunnen vinden en elkaar op de hoogte kunnen houden van de vele initiatieven die bijdragen aan het vergroten van de mentale kracht van Nederland.

Wil je meebouwen aan de mentale vooruitgang? Wees dan welkom in onze LinkedIn-groep.

Het boek van de Denktank Mentale Vooruitgang komt uit op vrijdag 12 maart. Bestellen kan alvast via onze site, via de website van managementboek, of natuurlijk gewoon via je eigen boekwinkel. Ben je geïnteresseerd in grote hoeveelheden boeken? Neem dan even contact op met ons secretariaat.

#mentalevooruitgang

Meer weten?

Neem dan contact op met Kees Kraaijeveld en neem een kijkje op www.mentalevooruitgang.nl.