18 april 2024

Argumentenkaart kortere schooldagen

Onderwijs

Wat zijn argumenten voor en tegen kortere schooldagen? Hier boog een klas leerlingen uit de tweede klas van de Tobiasschool zich over, tijdens een ochtend Bliksemstage bij ons op De Argumentenfabriek.

Na een rondleiding en een uitleg over wat we op ‘de fabriek’ zoal doen, gaan de leerlingen aan de slag in een echte denksessie. Wat zijn de argumenten voor en tegen kortere schooldagen? Onze vormgever was ook aanwezig om de Argumentenkaart ter plekke vorm te geven, zodat ze ook over dit mooie vak iets konden leren.

“Leerlingen hebben meer tijd om zich op een andere manier te ontwikkelen, zoals bij een stage.”, komt op de kaart als argument vóór kortere schooldagen. “Leerlingen hebben veel contact met vrienden tijdens schooltijd”, en “Ouders kunnen minder werken omdat ze hun kinderen thuis moeten opvangen” zijn argumenten tegen kortere schooldagen. Op de vraag wat de klas nu heeft geleerd tijdens deze stage, krijgen we het antwoord: “Ik weet nu beter wat een argument is”. Bekijk de hele Argumentenkaart kortere schooldagen op school hier:

 

Vragen?

Neem contact op met Bart Coenders

bart@argumentenfabriek.nl
0613728167
Meer over Bart Coenders