Fabrieker

Mayke Klumper

Communicatiespecialist

Hoe geven we onze maatschappij in de toekomst vorm? En hoe denken we samen na over onze complexe en immer veranderende wereld? Ik ben ervan overtuigd dat we verschillende perspectieven nodig hebben om de juiste richting te bepalen. Samen helder kunnen denken is hierbij cruciaal. Als Communicatie Designer houd ik mij bezig met het delen van de tastbare resultaten die volgen uit ons helder denken.

Ontwerpen en mij verplaatsen in andermans perspectief, daar krijg ik energie van. Als Industrial Design Engineer student leerde ik hoe ik de behoeftes van de mens kan identificeren en meenemen in het ontwerp van een product.

Maar hoe kunnen we onze maatschappij ontwerpen zodat het aansluit op onze behoeftes? Na mijn studie heb ik mij meer verdiept in complexe en belangrijke maatschappelijke problemen. Daardoor raakte ik bekend met Effectief Altruïsme. Deze internationale beweging stelt de centrale vraag: Hoe kunnen we effectiever goed doen? Ervaring leert namelijk dat grote problemen veel minder aandacht krijgen dan andere. Problemen waar misschien wel veel meer te halen valt in termen van welzijn en toekomst.

Ik duik graag in complexe en ongrijpbare thema’s en ik wil begrijpen hoe ons feilbare denken en huidige informatie- klimaat bijdraagt aan de keuzes die we maken. Grote problemen zoals de risico’s van AI, ongelijkheid en klimaat- verandering lijken bijna te groot om op te lossen. Laat staan dat ze ook nog met elkaar verbonden zijn. Door samen helder te denken kunnen we vandaag al de eerste stappen in de juiste richting zetten. Met mijn ervaring in marketing en design met een technische invalshoek help ik heldere resultaten te delen met de mensen die hier behoefte aan hebben.

Wil je meer weten over recente inzichten? Neem contact op of bekijk onze nieuwspagina!