Fabrieker

Bart Coenders

Kaartenmaker

Het nadenken over, en vormgeven van, een heldere boodschap: als Neerlandicus is dat één van de werkzaamheden die ik het liefste doe. Daarom ben ik zo blij dat ik werk als kaartenmaker bij De Argumentenfabriek. Want in deze functie kan ik precies dit doen: nadenken over complexe maatschappelijke thema’s, met als doel een eerlijk, doordacht en vooral helder verhaal met toekomstperspectief.

Deze passie voor structuur en helderheid is mede ontstaan door mijn studie Nederlands, gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam. In deze Bachelor heb ik geleerd welke rol taal en teksten spelen in het maatschappelijke debat. Taal is overal, en beïnvloedt de wijze waarop de mens nadenkt over complexe vraagstukken. Het is daarom van essentieel belang om je gedachtes goed op een rij te kunnen zetten. Kortom: om helder te denken.

Als kaartenmaker en denkbegeleider hoop ik, door kritisch na te denken en open te staan voor nieuwe inzichten, anderen te kunnen helpen in dit proces. Zo kunnen we samen werken aan een sterkere, gezondere en duurzamere samenleving.