Training

Krachtig argumenteren en overtuigen

Locatie

Online

Duur

1 dagdeel

Kosten

€ 395 BTW vrij

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


Krachtig je visie van je mening neerzetten en onderbouwen. Snel, scherp en effectief reageren op een uitspraak van je collega. Argumenten zijn er in vele vormen en iedereen gebruikt ze dagelijks. Maar hoe krijg je jouw ideeën en voorstellen gemakkelijk over de bühne en hoe breng je anderen in beweging? Krachtig argumenteren en overtuigen is te leren! En dat is minder moeilijk dan veel mensen denken. Krachtig argumenteren is vooral een kwestie van helder en stapsgewijs nadenken en hoofdzaken van bijzaken onderscheiden. In de online masterclass Krachtig argumenteren en overtuigen ligt de focus op het bedenken, verwoorden en toetsen van argumenten. Je leert hoe je een strakke argumentatie kunt opzetten en hoe je anderen kunt overtuigen van de juistheid daarvan.

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


Wat leer je?

 • Je eigen denkfouten herkennen en vermijden
 • Logisch redeneren
 • Helder argumenteren en
 • Krachtig overtuigen
 • Mensen meekrijgen in wat jij wil
 • Het maximale uit elke situatie halen!

Vragen?

Neem contact op met Shaun Lednor

shaun@denkacademie.nl
+31 20 412 4001
Meer over Shaun Lednor

Praktische zaken

Duur

Deze online training duurt 1 dagdeel. Je krijgt in het dagdeel twee keer 1,5 uur les met een onderbreking van 30 minuten pauze.

Doelgroep

Beleidsvoorbereiders en -makers, professionals die in hun werk adviezen moeten schrijven, geven en onderbouwen en deze helder en overtuigend willen overbrengen. Voor iedereen die regelmatig communiceert met belanghebbenden en klanten en wil leren om dit met meer resultaat te doen.

Lesmateriaal

Ons e-boek Nooit meer de weg kwijt in je brein, geschreven door de oprichters van de Denkacademie, Kees Kraaijeveld en Suzanne Weusten, ontvang je bij aanvang van de training en is inbegrepen in de prijs.

Incompany?

Uiteraard is deze online training ook incompany beschikbaar. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

Programma

 • Argumenteren

  We introduceren de Argumentenladder, een handig instrument waarmee je een redenering kunt toetsen. We oefenen met actuele meningen en argumenten, maar je gaat ook aan de slag met je eigen argumentatie.

 • Logische denkfouten (drogredeneringen) herkennen

  We gaan oefenen met het herkennen van de meest voorkomende drogredeneringen zoals een ‘hellend-vlakredenering’, ‘ontduiken van de bewijslast’ van ‘op de man spelen’ (ad hominem).

 • Overtuigen

  Met behulp van de klassieke drieslag uit de retorica: logo’s, ethos en pathos, ga je aan het werk met een eigen redenering. Je oefent met de trainer en je mede-cursisten in het overtuigen van je publiek.