Training

Heldere visie en missie

Locatie

Online

Duur

2 dagdelen

Kosten

€ 695 BTW vrij

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


Komen mijn persoonlijke waarden overeen met de waarden van mijn organisatie? En hoe kan ik die in een overtuigend verhaal aan anderen vertellen? In de online training Heldere visie en missie krijg je antwoord op deze vragen. Met onze waardenkaart onderzoek je welke waarden bij jou persoonlijk passen en welke waarden voor je organisatie gelden. Door de training krijg je inzicht in de samenhang ertussen.

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


Wat leer je?

 • Je visie in een aansprekend verhaal te gieten
 • Helder en gestructureerd te analyseren
 • Helder en effectief te communiceren
 • Goed te argumenteren
 • Een stevige visie te ontwikkelen
 • Krachtig te overtuigen

Vragen?

Neem contact op met Shaun Lednor

shaun@denkacademie.nl
+31 20 412 4001
Meer over Shaun Lednor

Praktische zaken

Duur

Deze online training duurt 2 dagdelen, verdeeld over 2 weken.
U krijgt per dagdeel twee keer 1,5 uur les met een onderbreking van 30 minuten pauze.

Doelgroep

Professionals die regelmatig rapporten/notities schrijven.

Lesmateriaal

Ons e-boek Nooit meer de weg kwijt in je brein, geschreven door de oprichters van de Denkacademie, Kees Kraaijeveld en Suzanne Weusten, ontvang je bij aanvang van de training en is inbegrepen in de prijs.

Incompany?

Uiteraard is deze online training ook incompany beschikbaar. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

Programma dagdeel 1

 • Waarden bepalen

  De Waardenkaart: een visie is geen abstract verhaal, maar een doorleefd idee, een voorstelbare stip op de horizon. Een visie is gebaseerd op waarden. Vanuit het waardenmodel van Jonathan Haidt onderzoek je je eigen waarden en breng je die in kaart. Vervolgens verbind je je persoonlijke waarden met die van je organisatie.

 • De Doelenladder

  Met waarden als stevig fundament kun je je visie ontwikkelen. Onze doelenladder helpt je hierbij: je vertaalt een abstracte visie naar concrete doelen, die helder met elkaar samenhangen.

 • Concretiseren

  Concreter is beter. Bij ‘visie’ denken we vaak aan grootse en meeslepende retoriek. Maar als je een visie wil realiseren in de echte wereld, moet je die visie concreet kunnen maken. Het concreter-is-beter-model biedt hier zeven praktische handvatten voor.

Programma dagdeel 2

 • Beargumenteren

  Een heldere visie vereist heldere argumentatie. Onze Argumentenladder helpt je daarbij. Je onderzoekt de deugdelijke onderbouwing van je visie.

 • Denkfouten vermijden

  Een goede visie inspireert mensen, inclusief jezelf. Maar hierin schuilt ook gevaar, want inspiratie kan ons kritisch vermogen aantasten. Daarom is het belangrijk je visie te toetsen aan de hand van veel voorkomende denkfouten, zoals zelfoverschatting en de optimisme-fout.

Programma dagdeel 2

 • Beargumenteren

  In bijna elke stuk zitten argumenten die de centrale boodschap onderbouwen. Soms expliciet, maar vaker nog verborgen in de tekst. Met De Argumentenladder haal je de argumentatie boven tafel, en kun je argumenten ordenen en verbeteren zodat de lezer je redenering direct begrijpt.

 • Helder schrijven

  Met een goed uitgedachte en onderbouwde boodschap wordt het schrijven een stuk makkelijker. In dit laatste onderdeel bieden we je tips en technieken om dat snel en aantrekkelijk te doen.