Training

Helder denken over doelen

Locatie

Online

Duur

2 dagdelen

Kosten

€ 695 BTW vrij

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


Hoe kom je van een abstract geformuleerde missie tot een concreet uitvoeringsplan met meetbare doelen? Hoe orden je doelen, resultaten, acties en hulpmiddelen? En hoe toets je hun onderlinge consistentie? Zeker bij veelomvattende en complexe opgaven is dit lastig. Om hier helder over te denken heeft De Argumentenfabriek samen met De Denkacademie denkgereedschap ontwikkeld. In deze training ga je hiermee aan de slag.

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


Wat leer je?

 • Doelen helder te formuleren en te ordenen
 • Doelen meetbaar te maken
 • Consistente uitvoeringsplannen te maken
 • Helder te analyseren
 • Goed te argumenteren

Vragen?

Neem contact op met Shaun Lednor

shaun@denkacademie.nl
+31 20 412 4001
Meer over Shaun Lednor

Praktische zaken

Duur

Deze online training duurt 2 dagdelen, verdeeld over 2 weken.
U krijgt per dagdeel twee keer 1,5 uur les met een onderbreking van 30 minuten pauze.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die zich bezig houdt met het maken van plannen zoals managers, beleidsmakers en programma- en projectleiders.

Lesmateriaal

Ons boek  Nooit meer de weg kwijt in je brein, geschreven door de oprichters van de Denkacademie, Kees Kraaijeveld en Suzanne Weusten, ontvang je bij aanvang van de training en is inbegrepen in de prijs.

Incompany?

Uiteraard is deze online training ook incompany beschikbaar. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

Programma dagdeel 1

 • Concretiseren

  Concreter is beter. Concreet taalgebruik is de basis van helder denken en helpt om observatiefouten te voorkomen. We behandelen zeven vervormingen van taal en passen deze onder meer toe op teksten en voorbeelden uit de eigen praktijk.

 • Argumenteren

  Hoe kun je stellingen en argumenten ordenen? Hoe kun je deze kritisch beoordelen? Hoe kun je je argumentatie verbeteren? Je leert De Argumentenladder gebruiken om snel en goed te argumenteren.

 • Doelen formuleren

  Van De Argumentenladder is het een kleine stap naar De Doelenladder. Dit denkgereedschap helpt om causale relaties tussen hoger en lager gelegen doelen te expliciteren en deze vervolgens met hulpvragen te concretiseren. Je gaat met een eigen casus aan de slag.

Programma dagdeel 2

 • Denkfouten bij doelen

  Hoe nemen we waar en wat kan er misgaan bij het nadenken over plannen? We besteden aandacht aan de meest voorkomende denkfouten bij het formuleren van doelen en het maken van plannen. Je leert hoe je ze kunt voorkomen én repareren.

 • Doelen meten

  Waarom is het belangrijk om doelen meetbaar te maken? En wat zijn hierbij valkuilen? Je leert hoe je kwalitatieve doelen meetbaar kan maken en welke informatie je hiervoor nodig hebt.

 • Doelen realiseren

  Hoe kom je van doelen tot een concreet en consistent uitvoeringsplan? Welke vragen horen hierbij?  En hoe bepaal je de doeltreffendheid en doelmatigheid van een plan? We duiken dieper in het doelengereedschap en je gaat oefenen aan de hand van je eigen casus.