Training

Effectief communiceren

Locatie

Online

Duur

1 dagdeel

Kosten

€ 395 BTW vrij

Relevante fabriekers

Word jij wel eens verkeerd begrepen? Of merk je dat je boodschap soms niet goed overkomt en dat stakeholders of klanten je niet goed begrijpen? Je doelgroep meekrijgen kan alleen als je boodschap glashelder is. In deze masterclass gaan we je hersenen laten kraken en ga je heel concreet aan de slag met helder taalgebruik. Je leert hoe je vaag taalgebruik voortaan altijd kunt herkennen en vooral: wat je eraan kunt doen! Met onze masterclass Effectief communiceren leer je hoe je vage taal kunt vermijden en hoe je jouw boodschap in concrete en duidelijke taal kunt overbrengen. Je ontwikkelt een feilloos alarmsysteem voor vage bewoordingen en zult merken dat je met je verhaal veel meer bereikt, zowel zakelijk als privé!

Relevante fabriekers

Wat leer je?

 • Glashelder communiceren;
 • Vage bewoordingen direct herkennen en jezelf corrigeren;
 • Je stakeholders of klanten beter meenemen in je verhaal;
 • Meer resultaten bereiken met je verhaal!

Resultaat

 • Je weet hoe mensen waarnemen en wat er mis kan gaan bij het observeren.
 • Je zult vaag taalgebruik voortaan altijd herkennen en je weet hoe je het zelf kunt vermijden.
 • Je weet welke woorden zinnen vaag maken en vooral: hoe je ze concreter en beter kunt maken. Je taalgebruik en je teksten worden glashelder en hebben meer effect.

Vragen?

Neem contact op met Shaun Lednor

shaun@denkacademie.nl
+31 20 412 4001
Meer over Shaun Lednor

Praktische zaken

Duur

Deze online training duurt 1 dagdeel. Je krijgt in het dagdeel twee keer 1,5 uur les met een onderbreking van 30 minuten pauze.

Lesmateriaal

Ons e-boek Nooit meer de weg kwijt in je brein, geschreven door de oprichters van de Denkacademie, Kees Kraaijeveld en Suzanne Weusten, ontvang je bij aanvang van de training en is inbegrepen in de prijs.

Incompany?

Uiteraard is deze online training ook incompany beschikbaar. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

Programma

 • Helder denken

  Als je glashelder wilt communiceren, kan dat niet zonder eerst helder te denken. We nemen je mee in de vier O’s van helder denken: observeren, ordenen, oordelen en overdenken. De focus ligt hierbij op observeren.

 • Concreter is beter

  We besteden aandacht aan de vervormingen van taal en installeren bij jou een alarmsysteem voor vaag taalgebruik in je hoofd. We leggen uit hoe je de vervormingen kunt herkennen, zowel in geschreven als in gesproken taal. Je zult vaag taalgebruik voortaan altijd herkennen en je weet hoe je het zelf kunt vermijden.

 • Alarmsysteem voor vage taal

  We besteden aandacht aan de vervormingen van taal en installeren bij jou een alarmsysteem voor vaag taalgebruik in je hoofd. We leggen uit hoe je een taxonomie kunt gebruiken om vervormingen van taal te definiëren en te herkennen, zowel in geschreven als in gesproken taal.