Training

Data visualiseren

Locatie

Op locatie

Duur

Twee dagdelen van vier uur

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


Aan data geen gebrek vandaag de dag. Maar data zijn pas waardevol naarmate je deze in de praktijk kunt gebruiken. Helder visualiseren is hiervoor essentieel. Een enorme spreadsheat leest en begrijpt bijna niemand, maar een goede visualisatie komt direct bij iedereen binnen. In deze training leer je hoe je een goede datavisualisatie maakt: wat er mogelijk is, hoe je de beste oplossing kiest, en wat dit betekent voor jouw praktijk. Je oefent direct met visualiseren. Na afloop ontwerp je visualisaties die meteen treffend zijn. En er nog mooi uitzien ook. De training wordt verzorgd op HBO-niveau.

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


Wil je meer weten over deze training en wat wij kunnen betekenen?

Neem voor meer informatie contact op met Shaun Lednor.

Programma

 • Datavisualisatie

  Wat is datavisualisatie, en waarom werkt het? En wat werkt er niet? We geven je de belangrijkste conclusies uit wetenschap en praktijk. Je beoordeelt met deze kennis een aantal visualisaties.

 • Basisvormen

  Je leert de belangrijkste vormen van datavisualisatie kennen, en hun bijbehorende voor- en nadelen. Je maakt meteen zelf een aantal datavisualisaties.

 • Functionaliteit

  Datavisualisatie kan verschillende functies vervullen binnen een organisatie? We leren je wat die verschillende functies zijn, en wat dat betekent voor de inhoud, vorm en presentatie van je visualisatie. Je oefent met een casus uit je eigen praktijk.

 • De Argumentenladder

  Snel argumenten kunnen aanhoren, analyseren en verbeteren is een kernvaardigheid van denkbegeleiders. We oefenen hiervoor met de Argumentenladder.

 • Dataprojecten ontwerpen

  Met alle kennis uit de voorgaande modules ontwerp je een concreet dataproject voor je eigen organisatie: van dataverzameling tot verwerking tot visualisatie. Je kunt hier na afloop van de training meteen verder mee aan de slag.

Aanpak

 • Fases

  We delen het denken op in fases, en geven elke fase specifieke aandacht. We wijzen je op de valkuilen en de beste denkstrategieën per fase.

 • Jouw praktijk

  We richten ons op jouw praktijk. Denken is voor ons geen wetenschappelijke exercitie, maar een ambacht. Dus geen ingewikkelde theoretische modellen, maar denkgereedschap dat zich in de praktijk heeft bewezen. En waarmee je meteen aan het werk kunt.

 • Visualiseren

  We visualiseren al ons werk. Als trainingentak van De Argumentenfabriek hebben we de beschikking over de beste vormgevers. Van lesmateriaal tot denkgereedschap: alles is overzichtelijk en fraai gevisualiseerd.

 • Experts in denken

  We zijn experts op het gebied van denken. Al onze trainers hebben jarenlange ervaring in het begeleiden en verhelderen van denkprocessen, en gebruiken ons denkgereedschap dagelijks.