Training

Complexe beslissingen nemen

Locatie

Online

Duur

1 dagdeel

Kosten

€ 395 BTW vrij

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


Elk besluit dat je neemt heeft in meer of mindere mate invloed op je leven, zowel zakelijk als privé. Goede beslissingen nemen is daarom een kunst, maar zeker ook wetenschap. Wie een complexe beslissing neemt, kan niet altijd de consequenties overzien. Soms heb je intuïtief de voorkeur voor een bepaalde oplossingsrichting, maar klopt dit wel? En ben je je ervan bewust dat je je bij een beslissing ook zomaar door irrationele zaken kunt laten (af)leiden? Met onze online masterclass Complexe beslissingen nemen leer je hoezeer je besluitvorming wordt bepaald door onbewuste mechanismes. Aan de hand van je eigen casus ga je oefenen met het herkennen van deze mechanismes en vooral: hoe je ze kunt doorbreken. Je leert sneller, beter en met minder twijfel beslissen!

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


Wat leer je?

 • Denkpatronen doorzien
 • De voor- en nadelen van routines herkennen
 • Kritisch doorvragen om denkfouten te voorkomen
 • Betere beslissingen nemen

 

Resultaat

 • Je hebt meer ‘grip’ op je eigen denkproces en laat je niet meer leiden of afleiden door irrationele processen.
 • Je weet welke psychologische mechanismen je besluitvorming beïnvloeden en kunt deze herkennen en vermijden.
 • Je weet welke kritische vragen je kunt stellen om denkfouten bij jezelf en anderen te voorkomen. En dat helpt je bij het nemen van betere beslissingen!

Vragen?

Neem contact op met Shaun Lednor

shaun@denkacademie.nl
+31 20 412 4001
Meer over Shaun Lednor

Praktische zaken

Duur

Deze online training duurt 1 dagdeel. Je krijgt in het dagdeel twee keer 1,5 uur les met een onderbreking van 30 minuten pauze.

Doelgroep

Deze online masterclass is geschikt voor managers, bestuurders, directies en toezichthouders die regelmatig moeilijke beslissingen moeten nemen.

Lesmateriaal

Ons e-boek Nooit meer de weg kwijt in je brein, geschreven door de oprichters van de Denkacademie, Kees Kraaijeveld en Suzanne Weusten, ontvang je bij aanvang van de training en is inbegrepen in de prijs.

Incompany?

Uiteraard is deze online training ook incompany beschikbaar. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

Programma

 • Argumenteren

  Bij een complexe beslissing zijn er vaak meerdere opties: besluiten we A, B, C of D? Elke van deze opties kent een eigen onderbouwing. Met de Argumentenladder brengen breng je de (voorlopige) onderbouwing van je eigen complexe beslissing helder in kaart.

 • Valkuilen bij het denken

  In de onderbouwing van onze beslissingen zitten dikwijls denkfouten verscholen. We kijken naar veelvoorkomende denkfouten en hoe deze zich manifesteren in argumenten.

 • Denkfouten vermijden

  We geven je een aantal gereedschappen om denkfouten op te sporen, zoals de ‘premortem sessie’. Je past deze toe op je eigen casus, zodat je je eigen complexe beslissing goed kunt nemen.

“De trainingen van de Denkacademie zijn niet alleen heel leerzaam, ze zijn ook gewoon leuk. Zo gaat het verbeteren van je argumentatietechniek bijna vanzelf.”

Fonds Podiumkunsten