Tamar Huiberts – Communicatiemedewerker

Bij heldere denkbegeleiding hoort heldere communicatie. Mijn collega’s bij De Argumentenfabriek en de Denkacademie begeleiden klanten bij het ontrafelen van complexe vraagstukken, ik zorg voor een strategische communicatie aan de buitenwereld van dit denkwerk.

Al tijdens mijn opleidingen, de bachelor religiestudies en master Media & Journalistiek, stond heldere argumentatie centraal. Als mediastrateeg analyseer ik bovendien voortdurend de manier waarop media nieuws en verhalen brengen; dit heeft veel impact op hoe deze boodschap overkomt op het publiek.


Ik vind het een uitdaging om strategisch de juiste toon naar buiten te pakken voor de boodschap van de organisatie waar ik voor werk. Nadenken over hoe een complex onderwerp zoals de energietransitie over het voetlicht kan worden gebracht bijvoorbeeld, zoals ik bij Havenbedrijf Rotterdam heb gedaan, of hoe vluchtelingen in een positief daglicht kunnen worden gezet, zoals bij Restaurant Syr en lesprogramma Dreamocracy.


Bij De Argumentenfabriek – hét denkbedrijf van Nederland – combineer ik helder denken en strategische communicatie door na te denken over hoe we onze missie het beste kunnen overbrengen; helder denken voor een betere toekomst.