Katrin Weber - Directeur en Chef Bouwen en wonen

Structuur aanbrengen in een berg informatie, nadenken over strategie - van trend tot implementatie, met en voor mensen aan de slag gaan, mooie dingen maken. Hier ben ik graag mee bezig. Denken en doen.

Mijn specialisatie is vraagstukken in de ruimtelijke ordening, zoals de toekomst van steden, natuur, de energievoorziening en mobiliteit. Sinds 2010 begeleid ik klanten zoals Deltares, Havenbedrijf Rotterdam, Vestia, Staatsbosbeheer en overheden met helder denken.


De eerste tien jaar van mijn loopbaan was ik (partner) architect, waarvan acht jaar bij Claus en Kaan Architecten in Amsterdam met projecten zoals het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO) in Wageningen en het Paleis van Justitie in Amsterdam.


Nog steeds kijk ik met verwondering naar de manier waarop in Nederland de ruimte is georganiseerd: de (sociale) woningmarkt, de bouw, eigendom van grond; maar ook naar culturele aspecten zoals polderen en omgaan met hiƫrarchie. Mijn drijfveren? Nieuwsgierigheid en het plezier in goede samenwerking met een tastbaar resultaat.