Ingrid Doude van Troostwijk - Kaartenmaker

Mijn favoriete denkfout? De confirmation bias; de menselijke neiging om informatie te zoeken of te filteren die onze opvattingen en vermoedens bevestigt. Eén van de denkfouten om alert op te zijn tijdens het begeleiden van complex denkwerk. Bijvoorbeeld bij het uitdenken van een strategie of bij het maken van een belangrijke beslissing.

Bij de Argumentenfabriek werk ik als kaartenmaker voor uiteenlopende opdrachtgevers in verschillende sectoren. Zo heb ik voor Groningen Seaports hun Bedrijfsplan 2017-2021 mogen helpen structureren, heb ik bij het Think Forward Initiative (ING, Microsoft, Deloitte en Dimension Data) met deskundigen nagedacht over de wijze waarop banken mensen kunnen helpen bij het maken van betere financiële beslissingen, en heb ik verschillende keuzehulpen gemaakt voor patiënten.


Met energie en enthousiasme begeleid ik graag denksessies en breng ik – samen met de klant én fijne collega’s- wijdlopige discussies terug tot de kern, maken we argumentatie helder en bieden we overzicht met mooie visualisaties. 


Ik ben -with merit- afgestudeerd aan de University of Birmingham (UK), waar ik een master ‘International Relations and Political Theory’ deed. Vooral vraagstukken op het snijvlak van politiek en religie hadden (en hebben) mijn interesse.