Ingrid Doude van Troostwijk - Senior Zorg

Mijn favoriete denkfout? De confirmation bias; de menselijke neiging om informatie te zoeken of te filteren die onze opvattingen en vermoedens bevestigt. Eén van de denkfouten om alert op te zijn tijdens het begeleiden van complex denkwerk. Bijvoorbeeld bij het uitdenken van een strategie of bij het maken van een belangrijke beslissing.

Bij de Argumentenfabriek werk ik als senior kaartenmaker/denkbegeleider voor de sector Zorg. Zo ben ik onder andere co-auteur van het boek ‘Zó werkt de geneesmiddelenzorg’, heb ik de denktank en schrapsessies begeleid bij de beweging (Ont)Regel de Zorg, en heb ik verschillende keuzehulpen gemaakt voor patiënten.


Met energie en enthousiasme begeleid ik denksessies en breng ik – samen met de klant én fijne collega’s- wijdlopige discussies terug tot de kern, maken we argumentatie helder en geven we overzicht met mooie visualisaties.


Ik ben -with merit- afgestudeerd aan de University of Birmingham (UK), waar ik een master ‘International Relations and Political Theory’ deed. Vooral vraagstukken op het snijvlak van politiek en religie hadden (en hebben) mijn interesse. Daarnaast volgde ik meerdere trainingen in presenteren bij Speech Republic, trainingen in progressiegericht gesprekken voeren en een training ‘Leidinggeven zonder macht’.


Heb je een vraagstuk, wil je eens sparren over wat De Argumentenfabriek voor je kan betekenen of ben je nieuwsgierig naar wat we doen? Neem dan vooral contact met me op, ik praat graag met je verder.