Zó werkt energie in Nederland

Anno 2021 is energie een maatschappelijk vraagstuk van formaat. We bewegen naar een andere energievoorziening. Het boek Zó werkt energie in Nederland geeft inzicht in de werking van ons energiesysteem met heldere visualisaties, overzichtelijke schema’s en bondige teksten. Het samenwerkingsverband bestaat uit een brede coalitie van 21 partijen uit het energiesysteem. Het complexe energiesysteem in Nederland teruggebracht tot de kern.

Scroll verder

Het boek

 

Zó werkt energie in Nederland is een standaardwerk waarin de werking van het Nederlandse energiesysteem op toegankelijke wijze staat beschreven. Met tientallen visualisaties, schema’s en bondige teksten worden stapsgewijs de onderdelen van het systeem helder uitgelicht. Het boek is er voor iedereen die goed geïnformeerd aan de slag wil met energie. In vijf hoofdstukken die elk een eigen perspectief op het energiesysteem vertegenwoordigen, bevat Zó werkt energie in Nederland de antwoorden op tientallen vragen die samen het verhaal over het energiesysteem vertellen.

Je kunt het boek hier bestellen.

 

 

Missie Zó werkt energie in Nederland

Het samenwerkingsverband

Het samenwerkingsverband Zó werkt energie in Nederland bestaat uit onderstaande 21 partijen:

Visualisaties

De visualisaties en kaarten uit het boek zijn hier overzichtelijk in te zien.

Klik op onderstaande visualisaties om ze te openen:

Contact

Wil je meer informatie over Zó werkt energie in Nederland? Neem dan contact op met Bas Ebskamp.

Bas Ebskamp - Senior Energie en klimaat

Wat is de kern van het vraagstuk? Hoe en met wie kunnen we het effectief doordenken, oplossingen formuleren en hoe kiezen we de beste oplossing? Dat is waar ik bij De Argumentenfabriek dagelijks mee bezig ben. En dan in het bijzonder voor de vele vraagstukken over energie en klimaat die ons de komende jaren bezighouden in de overgang naar een schone houdbare, economie in Nederland. Hoe kunnen we intelligent omgaan met die geweldige uitdaging?