Helder denken over zorg

De sector Zorg helpt overheden, bedrijven en instellingen denken over strategische en andere complexe vraagstukken.

Wij ondersteunen bestuurders, beleidsmakers, zorgverleners en patiënten bij het oplossen van strategische en andere complexe vraagstukken in de zorg. De kern van onze aanpak zit in helder denken. Bijvoorbeeld over de juiste strategie voor een zorginstelling, de wijze waarop je de samenwerking met ketenpartners kan verbeteren, of hoe je een goede keuzehulp voor patiënten maakt. 

Wij zijn actief in cure, care, ggz en farma: van Rijksoverheid en gemeenten tot branche-, beroeps- en patiëntenverenigingen, van academisch centrum tot thuiszorg, en van zorgverzekeraar tot industrie.

Zó werkt de zorg in Nederland

Het boek Zó werkt de zorg in Nederland voorziet zorgprofessionals van begrijpelijke, overzichtelijke en objectieve informatie over de organisatie en werking van de gezondheidszorg in Nederland. De visualisaties beschrijven zorgwetten, geldstromen, kennisinfrastructuur en belanghebbenden in de zorg.

De eerste uitgave van het boek in 2015 was meteen een groot succes. Het (e-)boek is verkrijgbaar bij webshops zoals Bol.com en Managementboek.nl.

 

 

Platform Zó werkt de zorg

Het Platform Zó werkt de zorg, waar de Fabriek uitvoerend partner van is, heeft de app Zó werkt de zorg ontwikkeld, zodat je gemakkelijk door de overzichtskaarten kunt scrollen. Het platform werkt daarnaast aan Zó werkt de zorg - editie 2018In het verlengde van het boek Zó werkt de zorg maken we ook specials waarin we bepaalde thema's uitdiepen. De eerste special, Zó werkt de huisartsenzorg is nu verkrijgbaar als (e-)boek.

 

Met wie kan ik contact opnemen?

Kees Wessels leidt de sector Zorg van De Argumentenfabriek. Hij zet de kennis en kunde, die hij de afgelopen jaren als journalist en communicatieadviseur voor zorginstellingen opdeed, met groot plezier in om een uitweg te vinden in het informatiedoolhof dat de zorg regelmatig is.

Gertrude is senior kaartenmaker voor de sector Zorg. In deze functie komen haar inhoudelijke, politiek-bestuurlijke en creatieve expertise samen. Met haar kennis van de zorg, enthousiasme en humor kan zij u helpen om ingewikkelde zorgvraagstukken te ontrafelen, de afzonderlijke onderdelen te ordenen en deze concreet te verwoorden.

Gertrude van Driesten - Senior Zorg gertrude@argumentenfabriek.nl +31 6 8157 1092