Helder denken over veiligheid

Bij De Argumentenfabriek helpen we ministeries, gemeenten, veiligheidsregio’s, of bedrijven grip te krijgen op ingewikkelde veiligheidsvragen. Het veiligheidsdomein kenmerkt zich door toenemende complexiteit – van nieuwe technologieën en dreigingen, tot veranderende wetgeving en nieuwe samenwerkingsverbanden. Dat betekent dat zelfs de meest gerenommeerde expert maar een deel van de veiligheidssituatie kan overzien. Daarom werken wij steevast met groepen experts.

In denksessies buigen mensen met verstand van zaken zich over ingewikkelde veiligheidsvragen. Zoals: Welke veiligheidstrends komen op ons af? Of: Hoe groot zijn de risico’s voor onze organisatie? En: Hoe gaan we daarmee om en met wie moeten we samenwerken? Zo bouwen we stap voor stap toe naar een antwoord op jullie vraag, met draagvlak binnen én buiten de organisatie.

Onze klanten zijn klein en groot, publiek en privaat. We werken vooral voor ministeries (Defensie, Buitenlandse Zaken, Economische Zaken en Klimaat, en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), gemeenten (Amsterdam en Utrecht) en Veiligheidsregio’s (Brabant-Noord en IJsselland).

Voorbeeldwerk

Continuïteit vitale telecom

Nederland staat wereldwijd bekend als land met een van de snelste en best beschikbare telecomnetwerken. Maar onze economie en samenleving is ook steeds afhankelijker van die telecomnetwerken. Hoe kan Nederland ervoor zorgen dat we bij stroomstoringen en digitale aanvallen gewoon (continu) kunnen blijven bellen, sms’en en internetten?

Trends en factoren
Om het toekomstig ‘continuïteitsbeleid’ voor de meest vitale telecomdiensten en -infrastructuren te verbeteren, brachten we voor de Directie Telecom van het Ministerie van EZK de belangrijkste trends en factoren in kaart. Dat deden we samen met experts van Vodafone, KPN, het Agentschap Telecom en het Ministerie van J&V. Sommige trends duiden op kansen, zoals de toename van security by design software en hardware – anderen op risico’s, bijvoorbeeld de toenemende afhankelijkheid van ICT- en telecombedrijven van buitenlandse spelers voor continuïteit.

Benieuwd naar welke trends er nog meer op ons afkomen? De kaart vind je hier.

Misschien ook interessant: Drie voorbeelden van complexe situaties voor bedrijven rondom data-opslag.

Met wie kan ik contact opnemen?

Maarten Gehem is een van onze directeuren en daarnaast senior veiligheidskwesties.

Maarten Gehem - Directeur en Chef Veiligheid

Cyberaanvallen, klimaatverandering, ondermijning. Hoe gaat jouw departement, organisatie of bedrijf om met razendsnelle veranderingen in het veiligheidsdomein? Sinds 2016 denk ik met veel plezier na over dit soort veiligheidsvragen, met groepen betrokkenen en experts - van burgers tot beleidsmakers en burgemeesters.