We helpen onze onderwijsklanten om verder te komen met hun eigen vraagstukken. ‘Welke rol willen wij als ROC in onze regio spelen?’, ‘Hoe richten we onze digitale leeromgeving in?’ of ‘Hoe bevorderen we de ouderbetrokkenheid?’. Dit doen we in allerlei vormen zoals heidagen, gebruikersonderzoeken, strategische sessies, inspraaksessies (met leraren, leerlingen, ouders of deskundigen), alumnisessies, of argumentensessies.
Werkwijze
In gesprek met onze klanten stellen we de essentie van hun vraagstuk vast: waar gaat het nu precies om? Als dat helder is ontwerpen we een denktraject op maat om op efficiënte wijze tot opbrengsten te komen waar de klant echt wat aan heeft. In onze ‘denksessies’ benutten we de kennis en denkkracht experts, medewerkers, belanghebbenden. De klant bepaalt wie er meedenken, wij doen hiertoe suggesties.
Resultaat
Uitkomsten van denkprocessen kunnen we in allerlei verschijningsvormen vastleggen, passend bij wat de klant ermee wil. Kenmerk is: fraai, leesbaar, helder. Zoals een vormgegeven kaart, een kaartenboek, een digitaal boek, een webapp. Alle producten zijn geschikt voor communicatie-doeleinden.
Vrijblijvend gesprek
Hebt u ook te maken met complexe onderwijskwesties en wilt u eens sparren of wij iets voor u kunnen betekenen? Onze chef onderwijs Anouk Mulder staat u graag te woord.
Wat moeten mensen in de bouw in de nabije toekomst kennen en kunnen? Bouwend Nederland kijkt vast naar de toekomst en vroeg ons om in kaart te brengen wat beroepsbeoefenaars in de toekomst zouden moeten kennen en kunnen. Op basis van meerdere denksessies met diverse deskundigen maakten we de Competentiecatalogus die in januari 2019 verscheen.
Hoe kunnen mbo-scholen helder nadenken over hun excellentie-onderwijs? Hierover gaat de Denkhulp Wordt gewoon excellent. Het boek maakt de geleerde lessen van zes mbo-instellingen toegankelijk zodat elke mbo-school zijn excellentie-onderwijs een oppepper kan geven. Meer informatie via www.gewoonexcellent.nl
Deze vraag is relevant voor alle scholen. En een manier om erachter te komen is: vraag het alumni. Zij zijn immers degene die ‘beladen met kennis en ervaringen’ na school verder gaan. Naar vervolgonderwijs en de arbeidsmarkt. En zij merken daar aan den lijve in hoeverre hun bagage behulpzaam is en of ze kennis of vaardigheden missen.
Een leuke en efficiënte manier om met alumni het gesprek aan te gaan is een Alumnisessie. Dit is een drie uur durende sessie waarin De Argumentenfabriek een groep van maximaal 20 alumni op een heel gestructureerde manier ondervraagt naar hun ervaringen en concrete suggesties voor verbetering.
Na afloop levert De Argumentenfabriek de school een fraai schema waarin de uitkomsten helder gestructureerd en compact zijn weergegeven. Op basis hiervan kan de school desgewenst concrete aanpassingen doen.
Meer weten over een alumnisessie of er zelf een organiseren? Neem contact op met Anouk Mulder, Chef Onderwijs.
Kinderopvang
Basisonderwijs
Voortgezet Onderwijs
Middelbaar Beroepsonderwijs
Hoger beroepsonderwijs
Wetenschappelijk Onderwijs
Ministeries
Gemeenten