De mobiliteitswereld is in beweging. Door technologische ontwikkelingen, zoals zelfrijdende voertuigen en datagedreven vervoersdiensten, en doordat we als maatschappij stevige ambities hebben: schonere steden, bereikbare bedrijven en minder klimaateffecten van vervoer. Ondertussen willen we steeds meer reizen en groeit de berg spullen die we dagelijks vervoeren. Duidelijk is dat de antwoorden van gisteren niet de antwoorden van morgen kunnen zijn. Maar wat dan wel? Wij helpen onze klanten grip te krijgen op de vragen. Door structuur aan te brengen in trends, keuzes en argumenten. Door publieke én private partijen, aanbieders én vragers bij elkaar te zetten en samen tot de beste antwoorden te komen.
Hoe gaan we in 2030 van deur tot deur? Deze grote vraag verkenden we voor en met Bouwend Nederland en een brede groep deskundigen uit de mobiliteits- en bouwsector. We brachten structuur aan in vele ontwikkelingen in mobiliteitsland en ontwikkelden vier uiteenlopende mobiliteitsbeelden voor 2030 waaraan strategen en beleidsmakers mobiliteitsoplossingen kunnen toetsen. Wat zijn robuuste investeringen gezien de vele ontwikkelingen in mobiliteitsland, waar moeten we op inzetten?
Meer informatie over het project staat hier. Download het rapport Verkenning mobiliteit 2030 hier.
De toekomst van de luchtvaart is al jaren onderwerp van maatschappelijk debat. De groei van Schiphol, Lelystad Airport of de rol van vliegverkeer in klimaatbeleid, het zijn stuk voor stuk belangrijke vraagstukken voor Nederland. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil met de Luchtvaartnota 2020-2050 de beleidskaders voor de lange termijn neerzetten. De Argumentenfabriek verwerkte voor en met het ministerie de resultaten van de verkenningsfase: wat zijn de thema’s en vragen die in de luchtvaartnota aan de orde moeten komen? Hiermee heeft het ministerie een goed gestructureerd fundament in handen voor de luchtvaartnota.
De opwinding van een heleboel pk’s onder het gaspedaal. De ontspanning van ritje met de fiets. De trots van een bestuurder die een hogesnelheidslijn opent. Dit zijn uitdrukkingen van ‘waarden’, zoals ongeremdheid, gezondheid en status, die bepalen hoe mensen denken over mobiliteitsvraagstukken. Met de Waardenkaart mobiliteit brengen we de breedte en rijkheid van deze fundamentele opvattingen in kaart. Met die verrassende blik op mobiliteitsvraagstukken kunnen beslissers een bredere en dus betere afweging maken over wat mensen wensen rond mobiliteit.