Verbeterfabriek 2 - De eerlijke loonstrook

Deelnemers in gesprek over de eerlijke loonstrook

 

Op donderdag 18 februari vond de tweede Verbeterfabriek 'Eerlijke loonstrook' plaats. Samen met zestien deskundigen besproken we of en hoe de loonstrook beter kan.

'Het uitbreiden van de loonstrook met de werkgeverslasten als optie het debat over sociale zekerheid beter te kunnen voeren.' Dit was een van de prikkelende opties die ter tafel kwam bij de Verbeterfabriek over dit thema op 18 februari. Deskundigen en beleidsmakers van ministeries, planbureau’s, werkgevers en vakbonden het dataverhaal Eerlijke Loonstrook.

Met de groep brachten we de argumenten voor, en tegen een Eerlijker Loonstrook in kaart. Nadat de argumenten in kaart waren gebracht ontstond grote consensus, de loonstrook kan en moet beter en helderder, en daar worden we allemaal beter van. 

Er zijn veel suggesties gedaan over de vorm en inhoud van een betere informatievoorziening van werknemers en over het proces, hoe we tot een betere loonstrook kunnen komen. Daarmee is een eerste stap gezet. We verwachten komend jaar ook vervolgstappen te gaan maken.Laurens Harteveld, AWVN
Verruimend om in een heel divers gezelschap na te denken over een betere wereld.
Laurens Harteveld, AWVN,

 

 

 

Aldert Boonen, FNV
Zeer inspirerend, keer op keer. Enorm leuk dat de diversiteit vandaag zo groot was.
Aldert Boonen, FNV,

 

 

 

 Meer weten over het dataverhaal 'de eerlijke loonstrook'? Neem contact op met Robin Fransman.