Vaste Kamercommissie VWS neemt boek Zó werkt de huisartsenzorg in ontvangst

Op 6 juni ontvingen leden van de Vaste Kamercommissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het boek Zó werkt de huisartsenzorg uit handen van Kees Esser (SBOH), Kees Wessels (De Argumentenfabriek) en andere betrokkenen. Het boek legt aan huisartsen (in spé), beleidsmakers en andere geïnteresseerden uit hoe de huisartsenzorg in Nederland is georganiseerd, welke wetten een rol spelen en hoe de financiering is geregeld.

Namens de Vaste Kamercommissie nam Pia Dijkstra (D66) het eerste exemplaar van het boek in ontvangst. Zij was blij met deze publicatie en ze bedankte mede namens de andere commissieleden voor dit initiatief. Ook voor de app van ‘Zo werkt de zorg’ hadden de Kamerleden veel belangstelling (de app verschijnt 15 juni).

Het boek is de nieuwste publicatie van Platform Zó werkt de zorg in samenwerking met de LHV (Landelijke Huisartsen Vereniging) en SBOH (werkgever van huisartsen in opleiding) en PROFclass (post-specialistische opleiding voor huisartsen). Met korte teksten en duidelijke visualisaties geeft dit boek inzicht in de huisartsenzorg. Voor dokters, voor doktersassistenten, voor artsen in opleiding, voor praktijkondersteuners, voor patiënten en voor beleidsmakers, kortom voor iedereen die wegwijs wil worden in huisartsenland.

Het boek is verkrijgbaar in alle boek- en webwinkels, zoals Managementboek.nl of Bol.com. Het boek kost €20 en het e-book (geschikt voor tablets) kost €10. Bekijk hier het inkijkexemplaar.