Van dagbesteding tot werk in Amsterdam

Hoe ziet de toekomst van dagbesteding in Amsterdam eruit? Over deze vraag heeft de Denktank Dagbesteding zich de afgelopen maanden gebogen. Het resultaat is het kaartenboek ‘Van dagbesteding tot werk in Amsterdam’. Woensdag 30 maart besprak de Amsterdamse gemeenteraad de toekomst van dagbesteding. Wethouder Vliegenthart (SP, portefeuilles Werk, Inkomen en Participatie) nam het kaartenboek al eerder in ontvangst.

De Denktank hoopt van harte dat hun aanbevelingen worden meegenomen in de nieuwe inkoopprocedure (vanaf 2017) en dat dit proces leidt tot verder partnerschap tussen dagbestedingsaanbieders en de gemeente Amsterdam.

Het initiatief voor deze denktank kwam vanuit HVO-Querido, Cordaan, Pantar, Roads en De Regenboog Groep (allen participanten van De Omslag). Vertegenwoordigers van de initiatiefnemers, gemeente Amsterdam en De Omslag zaten samen in de Dentank. De Argumentenfabriek heeft het denkproces begeleid.  

Het kaartenboek bevat kaarten over de belangrijkste trends, de visie op dagbesteding, de dienstverlening van dagbesteding, een overzicht van de belangrijkste knelpunten en oplossingen hiervoor en een Samenwerkingskaart.  

undefined

Lees meer over het kaartenboek op de website van de Omslag.

Het papieren boek kan (zolang de voorraad strekt) besteld worden bij De Omslag, info@deomslag.nl