Ouderen op de arbeidsmarkt: Langer doorwerken zonder banen?

De werkloosheid onder ouderen in ons land blijft nog jaren hoog. Dat is één van de conclusies van het rapport ‘De arbeidsmarktpositie van ouderen’ dat het onderzoeksinstituut SEOR van de Erasmus School of Economics heeft vervaardigd in opdracht van het Wetenschappelijk Bureau van 50PLUS.

Het rapport wordt zaterdag 23 januari gepresenteerd tijdens het symposium ‘Ouderen op de arbeidsmarkt: Langer doorwerken zonder banen?’ in Utrecht. Kees Kraaijeveld is dagvoorzitter. Het volledige rapport ‘De arbeidsmarktpositie van ouderen’ is zaterdag vanaf 12.00 uur beschikbaar www.wb50pluspartij.nl .

De Rotterdamse wetenschappers hebben geen tovermiddel tegen de stijgende ouderenwerkloosheid gevonden. Wel stellen ze dat er meer gedaan moet worden om het negatieve beeld over ouderen onder werkgevers bij te stellen. Oudere werkzoekenden ervaren hun leeftijd als een grote belemmering en hebben regelmatig het gevoel op leeftijd gediscrimineerd te worden.

undefined

We maakten een argumentenkaart over dit onderwerp. Dankzij de Argumentenkaart realiseren werkgevers zich eerder dat het aannemen van een 50-plusser een reële optie is.
Deze kaart is er ook in de vorm van een webapp: www.argumentenkaart50plus.nl.