Nictiz presenteert ‘Patiëntparticipatie Medicatieveiligheid’

Nictiz geeft patiënten met het programma ‘Patiëntparticipatie Medicatieveiligheid’ toegang tot hun eigen medicatieoverzicht. Het lijkt misschien logisch dat patiënten inzicht hebben in hun eigen gegevens, maar tot nu toe is dat niet vanzelfsprekend.

Nictiz Patientparticipatie

Patiënten toegang geven tot hun eigen medicatieoverzicht dient verschillende doelen. Patiënten gaan bewuster met hun medicatie om en zorgverleners werken met een actueel en completer medicatiedossier. Dit kan de kwaliteit van zorg verbeteren.

Het programma loopt ten einde en Nictiz heeft De Argumentenfabriek gevraagd om te helpen bij de evaluatie. Op basis van denksessies en interviews met betrokken zorgverleners en ict-leveranciers hebben we de belangrijkste resultaten in kaart gebracht. Daarnaast hebben we adviezen voor de toekomst verzameld. Beide kaarten zijn vormgegeven in een interactieve pdf.

Jean Philippe de Jong presenteerde de kaarten vandaag op een afsluitend congres van Nictiz op 26 november. De kaarten worden symbolisch overhandigd aan Lies van Gennip, directeur van Nictiz.