Lancering Zó werkt de geestelijke gezondheidszorg

"Dit boek gaat heel veel mensen veel helderheid brengen over de ggz. Het mooie boek zal ook goed tot zijn recht komen in de opleidingen.” Dit zegt Monique Rook, directeur van het Nederlands Instituut van Psychologen over het nieuwe boek Zó werkt de geestelijke gezondheidszorg, het achtste en nieuwste boek van Platform Zó werkt de zorg. Het boek is onthuld tijdens een feestelijke boekpresentatie.

Zó werkt de geestelijke gezondheidszorg legt lezers met 50 overzichtelijke visualisaties en heldere teksten uit hoe de ggz in elkaar zit. Naast vormen van zorg en belangrijke spelers, biedt het boek ook inzicht in de wetten die het stelsel van de ggz regelen en de geldstromen van burger – via overheid en inkopers – naar zorgverlener. Kees Wessels, één van de auteurs, vertelt: “Maar liefst zeventien partijen hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het boek, een record! Dat het complexe veld van de ggz nu zo helder in kaart is gebracht, is echt aan hun gezamenlijke kennis en expertise te danken.” Want dat de ggz complex is, is zeker. Dit vindt ook Ronald Touw, bestuurslid van de afdeling voor verpleegkundig specialisten van Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland"Ik vertegenwoordig de grootste doelgroep en de helpenden, verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten nemen een belangrijke plek in binnen de ggz. Dat zie je terug in het boek. Iben er heel blij mee”, aldus Touw bij de boekpresentatie. 

Onthulling door Monique Rook (NIP) en Ronald Touw (V&VN)

Bestellen
Wil je Zó werkt de geestelijke gezondheidszorg bestellen? Dat kan hier of bij de (online) boekhandel. Alle opbrengsten uit de boekverkoop komen ten goede van toekomstige publicaties van het platform.