Grote veranderingen en uitdagingen staan voor de deur bij mkb

Hoe kunnen ondernemers ook in de toekomst hun geld blijven verdienen? Het midden- en kleinbedrijf (mkb) ziet zich geconfronteerd met grote veranderingen en uitdagingen.

In samenwerking met MKB-Nederland hielpen we de Nederlands Vereniging van Banken (NVB) bij hun verkenning naar het investeringsvermogen van het mkb. Deze verkenning, getiteld 'Samen voor een sterk mkb', is gisteren aangeboden aan Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. 

Samen voor een sterk MKB

Doel van deze verkenning is handvatten bieden voor een veerkrachtig en financieel sterk mkb, een belangrijke randvoorwaarde voor economische groei. 'Samen voor een sterk MKB' kwam tot stand door een serie sessies met medewerkers van de NVB en MKB-Nederland, ondernemers en economen van de economisch bureaus van de banken waarin we in kaart brachten hoe het investeringsvermogen beter kan. Resultaat: een fraai kaartenboek waarin vragen als 'Wat bepaalt of een ondernemer kan en wil investeren?', 'Welke trends en factoren zijn van invloed op het investeringsvermogen van ondernemers?' en 'Hoe kunnen banken, volgens mkb-ondernemers, het investeringsvermogen ondersteunen – ook in minder goede tijden?' helder zijn uitgewerkt. 

Samen voor een sterk MKB downloaden

Meer weten? 

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met Robin Fransman, chef Geld