Kinderopvang: gelijke kansen voor elk kind

Kinderopvang als basisvoorziening en een sterke uitbreiding van het ouderschapsverlof. Een speelleerschool voor de kleintjes en een bredeschoolaanbod voor oudere kinderen. Deze en andere vooruitstrevende ideeën presenteerde Platform Toekomst van Arbeid (PTA) met haar meest recente publicatie Investeren in mensen. Het vakblad Management Kinderopvang schreef hier een helder artikel over.

PTA heeft met haar nieuwste publicatie een uitgebreide en concrete visie gepresenteerd op hervormingen op het gebied van arbeid met als doel de waarde van werk te vergroten. Hier speelt de opvang van kinderen met werkende ouders een grote rol bij. Ontwikkelingsstimulering wordt in deze visie gezien als een voorziening waar elk kind vanaf één jaar recht op heeft. Kinderopvang en onderwijs delen voortaan dan ook de pedagogische autoriteit. Zo wordt ook de kansenongelijkheid onder kinderen aangepakt en zal het bovendien werkende ouders een hoop kopzorgen schelen.

Lees het hele artikel “Gelijke kansen voor elk kind” in het Vakblad Management Kinderopvang hier. Het geeft een duidelijk overzicht van de belangrijkste punten in de publicatie van PTA met betrekking tot kinderopvang. 

 

Meer weten?

Download hier het boek Investeren in mensen. Bezoek hier de website van PTA. Of neem contact op met Frank Kalshoven.