Een Zetje voor vakopleiding SVO

Op een van de warmste zomerse dagen tot nu toe, vrijdag 3 juli, waren medewerkers van vakopleiding SVO bij De Argumentenfabriek te gast. Ze dachten na over welke acties hun school moet ondernemen om verder te professionaliseren.

SVO vakopleiding food is de landelijke opleider voor vakmensen van foodbedrijven. SVO begon in 1926 als slagersvakschool. De afgelopen jaren werd het werkveld steeds verder uitgebreid. Ze leiden nu vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en fastservicebedrijven, waaronder fastfoodketens en cafetaria’s. SVO biedt trainingen en mbo-opleidingen van niveau 1 tot en met 4, voor functies van medewerker tot manager.

 

undefinedEen denktank bestaande uit unitmanagers, teamleiders, cvb en docenten is drie keer een dag bij De Argumentenfabriek op bezoek geweest om op basis van het boek ‘Weet, denk, doe! – professionaliseren in het mbo’ een eigen plan voor professionalisering te maken. Dit ‘zetje’ is speciaal ontworpen voor scholen die aan de slag willen met het boek, maar daar nog een beetje hulp bij kunnen gebruiken.
De groep was zeer enthousiast, evenals Anouk Mulder (senior kaartenmaker) en Iwan Basoski (KPC groep) die het proces mochten begeleiden.

Op de derde dag werd er hard gewerkt om alle acties te concretiseren, ondanks de de zomerse hitte. SVO heeft hiermee een concreet actieplan waar ze direct mee aan de slag kunnen. 

 

Wat is er goed aan de aanpak van Het Zetje?

‘Het leukste vind ik dat we worden uitgedaagd om samen na te denken. Het is fijn om te zien dat we processen op onze school kunnen beïnvloeden.’

 

 

 

 

 

‘De interactieve werkvormen en de veilige setting zijn erg prettig.’

‘Dat er geen vlees wordt geserveerd tijdens de bijeenkomst is zelfs geen probleem! Integendeel zelfs, voor een aantal mensen een bijkomend voordeel.’