Denken in heldere financiële keuzes

Wat helpt ons goede financiële keuzes te maken? In het Think Forward Initiative (TFI) buigen wetenschappers, onderzoekers en experts zich over die vraag. Tijdens de Think Forward Initiative Summit 2018 op 10 april mochten we met zestien ‘fabriekers’ acht denksessies begeleiden, waarin deelnemers de agenda van TFI voor komend jaar bepaalden.

TFI is een samenwerkingsverband tussen ING, Deloitte, Dimension Data, Microsoft, EMC en het economische instituut CEPR. Het doel van TFI is om huishoudens en consumenten te ondersteunen bij het maken van slimmere financiële keuzes. We begeleiden sinds 2016 een deel van het denkwerk van TFI.

Op de summit 10 april begeleidden we twee soorten denksessies: In vier denksessies bedachten deelnemers welke praktische toepassingen voortvloeien uit door TFI uitgevoerd onderzoek. In de andere vier denksessies dachten zij na over thema’s waarin onderzoek nodig is, omdat ze veel invloed hebben op onze financiële keuzes. Denk bijvoorbeeld aan de opkomst van de deeleconomie en de stijgende huizenprijzen.

In mei publiceren we een boekje met de resultaten van de TFI Summit 2018.

Meer weten over dit project? Neem contact op met fabriekers Robin Fransman of Marit Lüschen.

 

Hier lees je terug hoe de summit vorig jaar verliep. Of bekijk het Summit Report van 2017.