De Denkacademie nu ook op de basisschool.

Helder denken is onmisbaar voor het goed functioneren van de samenleving. ‘Denken’ staat bovenaan de internationale lijstjes met vaardigheden die de jeugd moet leren om mee te kunnen in de informatiesamenleving. Bij De Denkacademie trainen we de denkvaardigheden van volwassenen. Maar we vinden dat eigenlijk iedereen al op de basisschool zou moeten leren denken.

undefined

Kinderen aanzetten tot denken, ze denkgereedschap leren hanteren, ze de kneepjes van de ambachtelijke kant van het denken eigen laten maken, dat is onze droom. 

We zijn daarom blij en trots dat we, net als Bas Haring, een bijdrage hebben mogen leveren aan Taalverhaal.nu. In deze nieuwe taalmethode zitten filosofie-lessen en helder denken-lessen waarmee de leerkrachten en de kinderen aan de slag kunnen met het verbeteren van hun denkvaardigheden. Lees hier de recensie van de lessen Helder Denken en filosoferen met Bas Haring in PO Management. De lessen helder denken en filosofie zijn ook los van de taalmethode te bestellen. Het doel: kinderen worden baas in eigen brein. 

Voor grote mensen is er De Denkacademie.