Bliksemstage: Jonge denkers in spe bezoeken De Argumentenfabriek

De leerlingen denken overal aan – zelfs het salaris van de juf! – als het gaat om wat de voor- en tegenargumenten zijn voor elke dag gym op school. We hielpen negen leerlingen van de Admiraal de Ruyterschool uit Amsterdam bij het nadenken over deze vraag tijdens hun bliksemstage op de Fabriek, maar de inhoud van de kaart is helemaal door hen zelf bedacht.

De Bliksemstage is een initiatief van JINC, een organisatie die kinderen van 8 tot 16 jaar kennis laat maken met verschillende beroepen. Tijdens het JINC-programma ontdekken kinderen welk werk bij hun talenten past en waar ze enthousiast van worden. 

Vandaag waren de kinderen uit groep 7 bij ons op bezoek om te zien wat werken bij De Argumentenfabriek nu precies inhoudt. De Fabriekers werd nieuwsgierig het hemd van het lijf gevraagd en we gingen meteen aan de slag om een argumentenkaart te maken: de meest spitsvondige voor- en tegen argumenten voor elke dag gymlessen op school kwamen op tafel. Aan het eind van de ochtend gingen onze jonge denkers vrolijk met hun eigen argumentenkaart naar huis: “Het was veel leuker dan ik dacht. De hele dag nadenken als werk lijkt me nu helemaal niet meer saai, en het ziet er nog cool uit ook!”   

Het eindresultaat mag er wezen.