'Een overschot is een voordeel voor een volgend kabinet' vrijdag 11 augustus 2017
Wat is fijner dan een demissionair kabinet en een trage formatie? Althans, als de economie fijn op stoom is en er zich geen acute internationale crises aandienen? In zo’n situatie is het nog fijner als het demissionaire kabinet nog struikelt ook.
Lees meer
Ben jij onze nieuwe collega? dinsdag 8 augustus 2017
De Argumentenfabriek zoekt een nieuwe online communicatiemedewerker.
Lees meer
Kom van dat dak af, dakdekker vrijdag 28 juli 2017
"Zouden mensen met een zwaar beroep eerder met pensioen moeten? Neen! Het klinkt weliswaar sympathiek, maar is de verkeerde oplossing voor een serieus vraagstuk."
Lees meer
Meld je aan voor de Zomerschool van De Denkacademie dinsdag 25 juli 2017
Heb je wel eens het gevoel dat je overspoeld wordt door informatie? Vind je het moeilijk om een beslissing te nemen? Wil je leren hoe je beter kunt argumenteren?
Lees meer
Waarom ik soms alvast een voorschot op mijn pensioen neem maandag 24 juli 2017
Na ruim twee maanden zwerven is Frank Kalshoven (directeur De Argumentenfabriek) weer in het land. En beveelt iedereen aan ook eens een langere rustpauze in te lassen.
Lees meer
Welke informatie is nog betrouwbaar? vrijdag 7 juli 2017
De democratie is een permanent verwerkingsproces van informatie, maar welke informatie is nog betrouwbaar? En word je alleen maar bevestigd in je mening in wat je toch al vond wanneer je kijkt naar informatie op het internet? Deze zondag spreekt Het Filosofisch Kwintet van Human over propaganda, nepnieuws en de rol van het internet binnen de serie over democratie.
Lees meer
Hoe maken we goed beleid? Volg de stappen van de nieuwe Beleidskaart vrijdag 30 juni 2017
Net zoals beleid na enkele jaren geëvalueerd moet worden, hebben we ook de Beleidskaart na vijf jaar geëvalueerd en geactualiseerd. Aan de hand van ervaringen in de praktijk hebben we de kaart aangescherpt. De Beleidskaart is nuttig denkgereedschap bij het maken van beleid. Het maken van beleid is immers complex en vereist vakkundig denkwerk.
Lees meer
Helder denken over de Omgevingswet maandag 19 juni 2017
Welke werkhoudingen moeten ambtenaren van gemeenten en provincies zich eigen maken om de verbeterdoelen van de Omgevingswet te bereiken? Deze vraag stond centraal in een denksessie die De Argumentenfabriek op donderdag 15 juni jl. organiseerde voor medewerkers van gemeenten en provincies.
Lees meer
Zó werkt de zorg nu ook als app vrijdag 16 juni 2017
Hoe werkt de zorgsector? Wat zijn belangrijke organisaties, hoeveel kost de zorg in Nederland en wat is ‘marktwerking in de zorg’? De antwoorden op deze vragen kun je nu eenvoudig zoeken in de Zó werkt de zorg-app die vandaag verschijnt. Zo heb je dit nuttige naslagwerk altijd bij de hand. De app is gratis en kan bij Platform Zó werkt de zorg gedownload worden.
Lees meer