Mentale vooruitgang: "Het is heel besmettelijk" dinsdag 20 april 2021
Een gelukkiger, socialer, betekenisvoller, meer betrokken en daadkrachtiger bestaan voor alle Nederlanders. Dát is het doel van de Denktank Mentale vooruitgang. Het gelijknamige boek dat uit de denktank is ontstaan, geschreven door Kees Kraaijeveld, Joep Verbugt en Simone Halink, biedt wetenschappelijk onderbouwde manieren om de mentale kracht van mensen, gezinnen, organisaties en van de samenleving als geheel te vergroten. Hier een interview met de drie schrijvers over de betekenis van mentale kracht, de uitdagingen die ons te wachten staan, de relatie met materiële vooruitgang en waar je meteen al mee kunt beginnen als je het boek hebt gelezen.
Lees meer
Halt op weg naar de toekomst maandag 12 april 2021
Halt, de organisatie die zich al veertig jaar op het voorkomen en bestraffen van jeugdcriminaliteit richt, bestaat dit jaar 40 jaar. Halt heeft samen met de Argumentenfabriek een nieuw meerjarenplan opgesteld en met hulp van en meedenkkracht van een groot aantal samenwerkingspartners een Doelenkaart gemaakt.
Lees meer
De informele zorg uitgelegd in drie heldere visualisaties maandag 12 april 2021
De behoefte aan informele zorg zal de komende jaren toenemen doordat steeds meer mensen langer (alleen) thuis wonen en het aantal hulpbehoevende ouderen snel stijgt. Wat is informele zorg, hoeveel mensen helpen anderen, wat doen ze en wie helpen ze? Dit leggen we uit in de nieuwe mini van Platform Zó werkt de zorg.
Lees meer
Nieuw boek brengt zorg voor mensen met psychische problemen in kaart donderdag 1 april 2021
Vier op de tien Nederlanders krijgen in hun leven te maken met psychische problemen. Welke vormen van zorg en ondersteuning kunnen zij krijgen? Welke wetten regelen dit en wie betaalt wat? Dit en nog veel meer lees je in het nieuwe boek Zó werkt de geestelijke gezondheidszorg, boordevol toegankelijke plaatjes en bondige tekst. Handig voor iedereen die in de geestelijke gezondheidszorg werkt of gaat werken, er beleid over maakt, of in de privésfeer ermee in aanraking komt.
Lees meer
Beleidseffecten vooraf inschatten: De Argumentenfabriek rekent het uit dinsdag 30 maart 2021
Wat zijn de effecten van beleid? Worden de doelen behaald met het gekozen beleid? Welk beleidsalternatief draagt het best bij aan het behalen van het beleidsdoel? Wegen de baten op tegen de kosten? De Argumentenfabriek helpt klanten deze vragen te beantwoorden. Om een realistische inschatting van beleidseffecten te berekenen doorlopen we een aantal stappen.
Lees meer
Regiovisie als gezamenlijk contract én kompas dinsdag 23 maart 2021
“Deze visie is ons gezamenlijke contract en kompas in de samenwerking.” Zo omschrijven veertien bestuurders van ouderenzorginstellingen in de regio Apeldoorn en Zutphen de regiovisie ouderenzorg die ze gezamenlijk met het Zorgkantoor Zilveren Kruis hebben gemaakt. De Argumentenfabriek begeleidde de bestuurders bij het maken van de visie.
Lees meer
Boek Mentale vooruitgang aangeboden aan Staatssecretaris Blokhuis donderdag 18 maart 2021
Vanmiddag is het boek Mentale vooruitgang van de gelijknamige denktank tijdens een boekpresentatie virtueel aangeboden aan Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Paul Blokhuis. Het boek biedt een overzicht van tientallen doelen en acties die bijdragen aan de mentale kracht van mensen, organisaties en van de samenleving.
Lees meer
Denktank lanceert boek Mentale vooruitgang om mentale kracht Nederland te vergroten vrijdag 12 maart 2021
Hoe versterken we de mentale kracht van alle Nederlanders? De coronacrisis benadrukt dat het niet goed gaat met de mentale staat van mensen en van onze samenleving. Het boek Mentale vooruitgang wordt 12 maart gepubliceerd. Staatsecretaris Paul Blokhuis zal het op 18 maart in Eindhoven in ontvangst nemen. Het boek biedt een overzicht van tientallen doelen en acties die bijdragen aan de mentale kracht van mensen, organisaties en van de samenleving.
Lees meer
Aandacht grootste politieke partijen voor zorgthema's: 3 Kieskaarten vrijdag 12 maart 2021
Op 15, 16 en 17 maart 2021 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Meer dan ooit is de zorg een belangrijk thema. Hoe besteden de zeven grootste partijen hier aandacht aan? Wij maakten hier met VvAA drie Kieskaarten over.
Lees meer