Videoverslag boekpresentatie platform Zó werkt de zorg dinsdag 4 december 2018
21 november presenteerde Platform Zó werkt de zorg de nieuwe boeken Zó werkt publieke gezondheidszorg en Zó werkt de zorgverzekering. Heb je het gemist? Bekijk dan hieronder het videoverslag.
Lees meer
De eerlijke loonstrook: Minister Koolmees staat open voor initiatieven dinsdag 27 november 2018
Afgelopen maand hebben werkgeversorganisaties MKB Nederland en VNO-NCW gepleit voor een ‘eerlijke loonstrook’, waar de totale loonkosten voor de werkgever zichtbaar zijn. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zegt ‘open te staan voor initiatieven’ om loonkosten inzichtelijker te maken.
Lees meer
De eerlijke loonstrook vrijdag 23 november 2018
De werkgever betaalt je loonsom, maar dat is niet hetzelfde als je bruto loon. Verbaast je dat? Dat is begrijpelijk, want niet alle lasten staan op je loonstrookje. Ondernemersorganisatie VNO-NCW en MKB Nederland zijn voorstander van de eerlijke loonstrook waarop de totale loonkosten voor de werkgever wel zichtbaar zijn om meer bewustzijn over zorg-, pensioen- en verzekeringskosten te creëren.
Lees meer
Zorgboeken helpen bij samenwerking tussen zorgprofessionals vrijdag 23 november 2018
De gisteren verschenen boeken Zó werkt publieke gezondheidszorg en Zó werkt de Zorgverzekering helpen zorgprofessionals beter samen te werken. “Publieke gezondheidszorg is heel breed: van preventie, vaccinaties, en leefstijlbevordering tot voedsel- en productveiligheid. Heldere informatie hierover kan ons helpen meer verbinding te creëren met de curatieve zorg”, aldus Annemiek van Bolhuis, directeur volksgezondheid en zorg van het RIVM. Dit beaamt Petra van Holst, algemeen directeur van Zorgverzekeraars Nederland. “Weten hoe het zorgstelsel in elkaar zit is belangrijk omdat we dan beter kunnen samenwerken met elkaar.”
Lees meer
Argumentenkaart nieuwe kerncentrales: 10-jaar oude kaart weer helemaal actueel donderdag 8 november 2018
Tien jaar geleden maakten we een Argumentenkaart die dankzij Arjen Lubach en Klaas Dijkhoff weer helemaal actueel is: Wat zijn de argumenten voor en tegen het bouwen van nieuwe kerncentrales? We brachten alle thema’s en argumenten in kaart, zodat de lezer – politicus, entrepreneur, scepticus of milieuactivist – voor zichzelf de verschillende argumenten kan wegen.
Lees meer
Schraprapporten voor in de zorg woensdag 7 november 2018
Een einde aan talloze onnodige regels. Een einde aan jaarlijkse verspilling van honderdduizenden mensuren en miljarden euro’s en veel frustratie en verwarring onder zorgverleners. Maar bovenal: méér tijd voor de patiënt.
Lees meer
Zó werkt publieke gezondheidszorg en de zorgverzekering! dinsdag 6 november 2018
Waarvoor betalen we elke maand onze zorgpremie? Wie is verantwoordelijk voor de bestrijding van infectieziekten? Hoe werkt de aanvullende verzekering eigenlijk? En hoe lopen de geldstromen naar het Rijksvaccinatieprogramma? Op 21 november verschijnen twee nieuwe boeken over de zorg in Nederland: Zó werkt de zorgverzekering en Zó werkt publieke gezondheidszorg. Tientallen afbeeldingen en bondige teksten geven de antwoorden en veel meer.
Lees meer
Nieuwsbrief oktober: Nieuwe sector, toekomst huisartsenzorg en de mentale utopie woensdag 31 oktober 2018
Helder denken voor een betere toekomst. Dat is onze missie, en dat hebben we dan ook gedaan de afgelopen tijd. Over de toekomst van de huisartsenzorg bijvoorbeeld, of over hoe we onze toekomst veilig kunnen houden. En we dachten met gemeenten na over hoe ze om kunnen gaan met de toekomstige energietransitie.
Lees meer
Huisartsen spreken zich uit over hun toekomst woensdag 24 oktober 2018
Van 23 oktober tot 4 november kunnen álle Nederlandse huisartsen en huisartsen in opleiding zich via een enquête uitspreken over kernwaarden en kerntaken die zij essentieel vinden voor de uitoefening van hun vak. De enquête maakt onderdeel uit van het project Toekomst Huisartsenzorg, waarvoor De Argumentenfabriek de denkstappen begeleidt.
Lees meer