Argumentenkaart nieuwe kerncentrales: 10-jaar oude kaart weer helemaal actueel donderdag 8 november 2018
Tien jaar geleden maakten we een Argumentenkaart die dankzij Arjen Lubach en Klaas Dijkhoff weer helemaal actueel is: Wat zijn de argumenten voor en tegen het bouwen van nieuwe kerncentrales? We brachten alle thema’s en argumenten in kaart, zodat de lezer – politicus, entrepreneur, scepticus of milieuactivist – voor zichzelf de verschillende argumenten kan wegen.
Lees meer
Schraprapporten voor in de zorg woensdag 7 november 2018
Een einde aan talloze onnodige regels. Een einde aan jaarlijkse verspilling van honderdduizenden mensuren en miljarden euro’s en veel frustratie en verwarring onder zorgverleners. Maar bovenal: méér tijd voor de patiënt.
Lees meer
Zó werkt publieke gezondheidszorg en de zorgverzekering! dinsdag 6 november 2018
Waarvoor betalen we elke maand onze zorgpremie? Wie is verantwoordelijk voor de bestrijding van infectieziekten? Hoe werkt de aanvullende verzekering eigenlijk? En hoe lopen de geldstromen naar het Rijksvaccinatieprogramma? Op 21 november verschijnen twee nieuwe boeken over de zorg in Nederland: Zó werkt de zorgverzekering en Zó werkt publieke gezondheidszorg. Tientallen afbeeldingen en bondige teksten geven de antwoorden en veel meer.
Lees meer
Nieuwsbrief oktober: Nieuwe sector, toekomst huisartsenzorg en de mentale utopie woensdag 31 oktober 2018
Helder denken voor een betere toekomst. Dat is onze missie, en dat hebben we dan ook gedaan de afgelopen tijd. Over de toekomst van de huisartsenzorg bijvoorbeeld, of over hoe we onze toekomst veilig kunnen houden. En we dachten met gemeenten na over hoe ze om kunnen gaan met de toekomstige energietransitie.
Lees meer
Huisartsen spreken zich uit over hun toekomst woensdag 24 oktober 2018
Van 23 oktober tot 4 november kunnen álle Nederlandse huisartsen en huisartsen in opleiding zich via een enquête uitspreken over kernwaarden en kerntaken die zij essentieel vinden voor de uitoefening van hun vak. De enquête maakt onderdeel uit van het project Toekomst Huisartsenzorg, waarvoor De Argumentenfabriek de denkstappen begeleidt.
Lees meer
De mobiele telefoonkaart woensdag 17 oktober 2018
“Papa, mama, mag ik een mobiele telefoon?” Deze vraag zal iedere ouder op een gegeven moment beantwoorden met een “ja”. Zo ook sommige van onze collega’s, dus maakten we een Argumentenkaart met als centrale vraag: Welke afspraken kunnen ouders en kinderen maken over het gebruik van de mobiele telefoon?
Lees meer
Drie voorbeelden van complexe situaties voor bedrijven rondom data-opslag donderdag 11 oktober 2018
Waar lopen bedrijven, organisaties en overheden tegenaan als het gaat om digitale data en veiligheid? We geven drie voorbeelden.
Lees meer
Hoe we bouwen aan een veilige toekomst woensdag 10 oktober 2018
DDOS-aanvallen, hittegolven, criminelen met politieke aspiraties – hoe gaat jouw organisatie om met razendsnelle veranderingen in het veiligheidsdomein? De Argumentenfabriek helpt bedrijven en overheden om grip te krijgen op het steeds complexere veiligheidslandschap.
Lees meer
Hoe kunnen we blijven bellen en internetten tijdens stroomuitval? woensdag 10 oktober 2018
Nederland staat wereldwijd bekend als land met een van de snelste en best beschikbare telecomnetwerken. Maar onze economie en samenleving is ook steeds afhankelijker van die telecomnetwerken. Hoe kan Nederland ervoor zorgen dat we bij stroomstoringen en digitale aanvallen gewoon (continu) kunnen blijven bellen, sms’en en internetten?
Lees meer