Eneco-gelden voor economische groei Dordrecht dinsdag 10 december 2019
Welke investeringen maken Dordrecht op lange termijn een sociaal en economisch sterke centrumstad? Die vraag stelde de gemeente Dordrecht zichzelf bij de voorgenomen verkoop van haar Eneco-aandelen. De Argumentenfabriek zocht het uit en bracht de motor van de stedelijke economie in kaart, in het denkkader ‘beleid voor stedelijke economische groei’.
Lees meer
Leven Lang Ontwikkelen: Denkbegeleiding bij LLO-strategie van ROC’s dinsdag 10 december 2019
Veel ROC’s bezinnen zich momenteel op hun aanbod om (niet-)werkende volwassenen via Leven Lang Ontwikkelen (LLO)-trajecten een betere positie te geven op de arbeidsmarkt. De Argumentenfabriek begeleidt een aantal van hen bij het formuleren van hun LLO-strategie. Dit doen we mede aan de hand van de wegwijzer voor mbo-instellingen: Leren werken met LLO. Dit is een publicatie van de Argumentenfabriek die eerder dit jaar is verschenen.
Lees meer
Hoe vergroten we de mentale veerkracht in Nederland? maandag 9 december 2019
Of het nu Tygo is die voor de camera’s van de EO psychiatrische patiënten bezoekt, of dat een GGZ-bestuurder als Jeroen Muller een interview geeft over zijn geldtekorten; het is steeds weer huilen met een rietje. De geestelijke gezondheidszorg (GGZ) piept en kraakt.
Lees meer
Minder administratie voor paramedici donderdag 5 december 2019
Tien concrete acties om de administratieve lasten van paramedici te verlichten. Dat is het resultaat van schrap- en verbetersessies in de paramedische zorg. Theo van der Bom, voorzitter van Paramedisch Platform Nederland (PPN), overhandigde de tien schrap- en verbeterpunten op 4 december 2019 aan minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport).
Lees meer
De Argumentenfabriek helpt klanten met kwantitatief onderzoek dinsdag 3 december 2019
Wil jouw organisatie weten of de gekozen strategie gewerkt heeft? Inzicht krijgen in de effecten van gevoerd beleid? Of bepalen aan welke doelen je prioriteit wilt geven en hiervan de voortgang meten? Inzicht in de cijfers helpt bij het beantwoorden van deze vragen. Rekenwerk, de nieuwe kwantitatieve tak van De Argumentenfabriek, biedt dit inzicht.
Lees meer
Artificiële intelligentie: science fiction of realiteit? vrijdag 29 november 2019
Naar je werk in je zelfrijdende auto, terwijl Siri je vertelt wat voor weer het wordt en Spotify je luistertips voorschotelt? Artificiële intelligentie (AI) is dichterbij dan je denkt en het duurt niet lang meer voor ook jouw dag op deze manier kan beginnen. Maar wat betekenen al die AI-ontwikkelingen voor onze welvaart en welzijn? En wat kan de overheid doen om de kansen te vergroten en risico's te verminderen? Dat staat in het Strategisch Actieplan AI van het kabinet (SAPAI), waar we achter de schermen aan meewerkten.
Lees meer
Rollen bij de Regionale Energiestrategie donderdag 21 november 2019
Hoe kun je je rol als volksvertegenwoordiger invullen bij het tot stand komen van een regionale energiestrategie (RES)? Dat is een vraag die veel Provinciale Statenleden en algemeen bestuursleden van waterschappen zich stellen. De Rollenkaarten van De Argumentenfabriek geven hen handvatten en inspiratie hierbij.
Lees meer
Persbericht: Ruim kwart miljoen Nederlanders gebruikt dure geneesmiddelen maandag 18 november 2019
Het aantal gebruikers van dure geneesmiddelen is de afgelopen jaren meer dan verdubbeld tot ruim een kwart miljoen mensen. Meer dan een miljoen mensen gebruikt vijf of meer geneesmiddelen tegelijk voor chronische aandoeningen. Het meest gebruikte geneesmiddel is een laxeermiddel. Biologische ontstekingsremmers zijn de grootste uitgavenposten. Nederland exporteerde verleden jaar voor 14,5 miljard euro aan geneesmiddelen.
Lees meer
Argumentensessie young professionals over veranderen van baan woensdag 13 november 2019
Wat zijn argumenten voor en tegen het wisselen van baan? Dat was de centrale vraag bij de eerste netwerkbijeenkomst voor young professionals bij De Argumentenfabriek.
Lees meer