Brood- en banketsector denkt na over samenwerkingsverband donderdag 17 mei 2018
Drie brancheorganisaties binnen de brood- en banketsector willen hun krachten bundelen: de ambachtelijke bakkers (NBOV), de industriële bakkers (NVB) en de grondstoffenleveranciers (NEBAFA). Samen met het Nederlandse Bakkerij Centrum hebben de drie verenigingen in de loop van 2017 de eerste verkennende stappen gezet hoe deze samenwerking vorm te geven.
Lees meer
Economische groei verdeeld: het AIQ woensdag 16 mei 2018
Deze week zijn deskundigen uitgenodigd in de Tweede Kamer om te praten over de AIQ, de arbeidsinkomensquote. Robin Fransman, chef Financiën, was er één van.
Lees meer
Denksessie over kansengelijkheid op het mbo maandag 14 mei 2018
Wat kun je als mbo-school doen om te zorgen dat studenten gelijke kansen krijgen? Deze vraag stond centraal in de open sessie die we op 8 mei organiseerden voor mbo-instellingen. Zij moeten over dit thema een plan maken in hun ‘Kwaliteitsagenda’, dat is afgesproken tussen het ministerie en de mbo-raad.
Lees meer
Pensioenhervorming ís mogelijk woensdag 9 mei 2018
Nederland is toe aan een verandering van het pensioenstelsel. Maar we hebben het moeilijk met het bedenken van hoe. Het kan wel, zegt Robin Fransman, onze Chef Financiële sector. Maar: ‘dan moeten we wel afstappen van het idee dat er maar één soort pensioen is.’ Hij legt in de pensioenspecial van de ESB uit hoe dat eruit ziet.
Lees meer
Overzichtelijk op een rij: wie schrapt welke regel in de zorg donderdag 3 mei 2018
Met welke 62 schrappunten gaan zorgprofessionals de administratieve lasten in de gezondheidszorg terug dringen? En wie doet dan wat? Dat kan je nu in één overzicht zien met een overzichtelijke en makkelijk doorzoekbare webmodule die we hebben ontwikkeld voor op de website van (Ont)Regel de Zorg van VvAA.
Lees meer
Wat kan een nieuwe gemeenteraad van de griffie verwachten? donderdag 26 april 2018
De griffie van de gemeente Dordrecht wil haar werk steeds beter doen. Maar wat betekent 'beter' concreet? Samen met griffiemedewerkers en andere belanghebbenden dachten we hierover na met als resultaat een fraaie griffiekaart met kernwaarden en werkhoudingen.
Lees meer
Acht vragen over de geneesmiddelenmarkt: een dataverhaal dinsdag 24 april 2018
Wanneer is een geneesmiddel ‘duur’? En hoe hebben de uitgaven aan geneesmiddelen zich de afgelopen jaren ontwikkeld? Twee van de in totaal acht vragen die we in een Dataverhaal over de medicijnmarkt beantwoorden.
Lees meer
Drie wetten in 1 sociaal domein; welke beelden van mens, overheid en maatschappij regeren? vrijdag 20 april 2018
Drie wetten in één sociaal domein: de Participatiewet, Jeugdwet en Wmo. Drie wetten die vanuit verschillende departementen zijn geschreven. Er zijn geluiden dat het schuurt in de praktijk. Kan het zijn dat de uitvoerders er last van hebben dat de wetten zijn geschreven vanuit verschillende paradigma’s? Het kaartenboek ‘Paradigma’s in het sociaal domein’ klaart de lucht.
Lees meer
(Ont)Regel de Zorg pleit: Minder bureaucratie, meer tijd voor de patiënt vrijdag 20 april 2018
Zorgverleners hebben hun 62 schrappunten ingeleverd bij het ministerie. Nu is het tijd om door te pakken. Via (Ont)Regel de Zorg blijven zorgprofessionals met steun van VvAA pleiten voor meer zorg voor patiënten en minder bureaucratie.
Lees meer