Resultaat door helder denken

Wij zijn het denkbedrijf voor heldere argumentatie, strategie en stevig rekenwerk. Onze klanten nemen gefundeerde strategische beslissingen doordat wij hun denk- en rekenwerk in goede banen leiden. Wij brengen wijdlopige discussies terug tot de kern, maken argumentatie helder, en doen het rekenwerk dat nodig is voor weloverwogen besluitvorming. We bieden inzicht en overzicht door fraaie visualisaties.

Scroll verder

Nieuws van De Argumentenfabriek

Meer
Persbericht: Ruim kwart miljoen Nederlanders gebruikt dure geneesmiddelen maandag 18 november 2019
Het aantal gebruikers van dure geneesmiddelen is de afgelopen jaren meer dan verdubbeld tot ruim een kwart miljoen mensen. Meer dan een miljoen mensen gebruikt vijf of meer geneesmiddelen tegelijk voor chronische aandoeningen. Het meest gebruikte geneesmiddel is een laxeermiddel. Biologische ontstekingsremmers zijn de grootste uitgavenposten. Nederland exporteerde verleden jaar voor 14,5 miljard euro aan geneesmiddelen.
Lees meer
Argumentensessie young professionals over veranderen van baan woensdag 13 november 2019
Wat zijn argumenten voor en tegen het wisselen van baan? Dat was de centrale vraag bij de eerste netwerkbijeenkomst voor young professionals bij De Argumentenfabriek.
Lees meer
Wettenkaart voor archivarissen dinsdag 12 november 2019
De Wob, de Woo, de Who…? Hoe worden archivarissen wegwijs in het woud aan wetten waarmee ze te maken hebben? In antwoord op deze vraag maakten we een ‘Wettenkaart’ in opdracht van Koninklijke Vereniging van Archivarissen in Nederland en de Branchevereniging Archiefinstellingen in Nederland.
Lees meer
Persbericht: Boek maakt complexe geneesmiddelenzorg inzichtelijk dinsdag 5 november 2019
Hoe lang duurt het om een innovatief geneesmiddel te ontwikkelen? Wat is apotheekbereiding? Wie mogen geneesmiddelen voorschrijven en verstrekken? Hoe komt de prijs van een geneesmiddel tot stand? Hoeveel geld geven we uit aan geneesmiddelen en hoe is de vergoeding ervan geregeld? Het boek Zó werkt de geneesmiddelenzorg geeft met ruim 40 visualisaties en begeleidende teksten inzicht in de complexe geneesmiddelenzorg.
Lees meer
Terugkomdag ‘Strategisch positie kiezen in de energietransitie’ maandag 4 november 2019
Welke strategische rollen wil je als gemeente innemen in de energietransitie? Wat valt er te kiezen en op welke gronden kom je tot een keuze? Om gemeenten handvatten te bieden bij deze vraagstukken, maakten we eerder dit jaar met tien gemeenten het boek ‘Strategisch positie kiezen in de energietransitie’. Onlangs nodigden we hen én hun collega’s opnieuw uit.
Lees meer
Argumentenkaart Regeling Voltooid leven vrijdag 1 november 2019
Welke argumenten zijn er voor en tegen een regeling voor hulp bij zelfdoding voor mensen die dit wensen omdat zij hun leven voltooid achten? Deze Argumentenkaart geeft alle argumenten overzichtelijk weer, en is bedoeld als startpunt voor gesprek.
Lees meer
Map