Resultaat door helder denken

Wij zijn het denkbedrijf voor heldere argumentatie, strategie en rekenwerk. Onze klanten, uit diverse sectoren, nemen gefundeerde strategische beslissingen doordat wij hun denk- en rekenwerk in goede banen leiden. We brengen wijdlopige discussies terug tot de kern, en dragen met onze diensten bij aan een weloverwogen besluitvorming. We bieden inzicht en overzicht door fraaie visualisaties en andere (digitale) producten.

Scroll verder

Nieuws van De Argumentenfabriek

Meer
De mentale vooruitgang van jeugd en gezin dinsdag 20 juli 2021
Nederland is rijker dan ooit, maar mentaal gaat het minder goed met ons. De Denktank Mentale Vooruitgang heeft laten zien hoe dit beter kan. Deze denktank richt zich op het vergroten van de mentale kracht van de samenleving en van organisaties. Afgelopen maand is er een tweede denktank opgezet, die zich specifiek richt op de mentale kracht op het meer nabije, relationele niveau: de mentale vooruitgang van jeugd en gezin.
Lees meer
Zeven rapporten over jeugdhulp kort samengevat maandag 19 juli 2021
Wachtlijsten, financiële tekorten, stijgende zorgvraag, administratieve regeldruk: de jeugdhulp staat enorm onder druk.
Lees meer
Boekpresentatie Zó werkt het sociaal domein vrijdag 9 juli 2021 maandag 19 juli 2021
Op dinsdagmiddag 14 september presenteert Platform Zó werkt de zorg haar negende en nieuwste boek: Zó werkt het sociaal domein. Het Platform nodigt jou van harte uit voor deze feestelijke bijeenkomst, samen met ieder die in en om het sociaal domein werkt: de deskundigen, de platform- en specialpartners, de auteurs en andere betrokkenen.
Lees meer
Maak werk van mentale vooruitgang donderdag 8 juli 2021
Wat doet jouw organisatie om mentaal krachtiger te worden? Hoe werk je samen met collega’s aan meer werkplezier en motivatie, minder ziekteverzuim en betere prestaties? Maak van mentale vooruitgang een strategisch doel. Bepaal samen met De Argumentenfabriek welke nieuwe, mentaal versterkende gewoonten je wilt ontwikkelen en met welke oude, mentaal uitputtende gewoonten je juist wilt stoppen.
Lees meer
Wij werken samen: “De Argumentenfabriek is altijd neutraal” maandag 5 juli 2021
Hoe zit het energiesysteem van Nederland in elkaar? Hoe werkt de gehandicapten- en de ouderenzorg precies? Waar vind ik neutrale feiten en cijfers hierover? Welke waarden zijn belangrijk bij het voeren van gesprekken over de woning- en arbeidsmarkt? Hoe gaan we er met z’n allen mentaal op vooruit? De Argumentenfabriek brengt al jaren verschillende partijen samen om over zulke vraagstukken na te denken.
Lees meer
0 kinderen die niet optimaal thuis opgroeien donderdag 1 juli 2021
Nederland gaat een rechtvaardig, solide, rendabel plan ontwikkelen gericht op het optimaal opgroeien van de jeugd: zo goed mogelijk binnen omstandigheden, naar vermogen en naar de rechten van het kind. Rechtvaardig, omdat we uitgaan van de rechten van het kind. Solide vanwege de wetenschappelijke, infrastructurele en daarmee duurzame aanpak. Rendabel omdat elke euro uitgegeven aan effectieve ondersteuning van de jeugd zich in veelvoud terugverdient, zowel in maatschappelijke baten, als financieel.
Lees meer
Map