Resultaat door helder denken

Wij zijn het denkbedrijf voor heldere argumentatie en strategie. Onze klanten nemen stevige strategische beslissingen doordat wij hun denkwerk in goede banen leiden. We brengen wijdlopige discussies terug tot de kern, maken argumentatie helder en bieden overzicht met onze fraaie visualisaties.

 

Scroll verder

Nieuws van De Argumentenfabriek

Meer
Biertje in het park, mag dat? Gemeente Utrecht betrekt belanghebbenden bij besluit over gedoogsituatie vrijdag 14 december 2018
Park Lepelenburg is de enige plek in de binnenstad van Utrecht waar je in het openbaar alcohol mag drinken. Zo kunnen bezoekers bij lekker weer buiten een wijntje of een biertje drinken. Maar de gedoogsituatie heeft ook een keerzijde: sinds 2015 neemt de overlast van alcoholisten en drugsverslaafden flink toe. Daarom wilde het College van Burgemeesters en Wethouders de gedoogsituatie heroverwegen. Wij hielpen hen met het nemen van een besluit door de belangrijkste argumenten vóór en tegen in kaart te brengen.
Lees meer
Videoverslag boekpresentatie platform Zó werkt de zorg dinsdag 4 december 2018
21 november presenteerde Platform Zó werkt de zorg de nieuwe boeken Zó werkt publieke gezondheidszorg en Zó werkt de zorgverzekering. Heb je het gemist? Bekijk dan hieronder het videoverslag.
Lees meer
De eerlijke loonstrook: Minister Koolmees staat open voor initiatieven dinsdag 27 november 2018
Afgelopen maand hebben werkgeversorganisaties MKB Nederland en VNO-NCW gepleit voor een ‘eerlijke loonstrook’, waar de totale loonkosten voor de werkgever zichtbaar zijn. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zegt ‘open te staan voor initiatieven’ om loonkosten inzichtelijker te maken.
Lees meer
De eerlijke loonstrook vrijdag 23 november 2018
De werkgever betaalt je loonsom, maar dat is niet hetzelfde als je bruto loon. Verbaast je dat? Dat is begrijpelijk, want niet alle lasten staan op je loonstrookje. Ondernemersorganisatie VNO-NCW en MKB Nederland zijn voorstander van de eerlijke loonstrook waarop de totale loonkosten voor de werkgever wel zichtbaar zijn om meer bewustzijn over zorg-, pensioen- en verzekeringskosten te creëren.
Lees meer
Zorgboeken helpen bij samenwerking tussen zorgprofessionals vrijdag 23 november 2018
De gisteren verschenen boeken Zó werkt publieke gezondheidszorg en Zó werkt de Zorgverzekering helpen zorgprofessionals beter samen te werken. “Publieke gezondheidszorg is heel breed: van preventie, vaccinaties, en leefstijlbevordering tot voedsel- en productveiligheid. Heldere informatie hierover kan ons helpen meer verbinding te creëren met de curatieve zorg”, aldus Annemiek van Bolhuis, directeur volksgezondheid en zorg van het RIVM. Dit beaamt Petra van Holst, algemeen directeur van Zorgverzekeraars Nederland. “Weten hoe het zorgstelsel in elkaar zit is belangrijk omdat we dan beter kunnen samenwerken met elkaar.”
Lees meer
Argumentenkaart nieuwe kerncentrales: 10-jaar oude kaart weer helemaal actueel donderdag 8 november 2018
Tien jaar geleden maakten we een Argumentenkaart die dankzij Arjen Lubach en Klaas Dijkhoff weer helemaal actueel is: Wat zijn de argumenten voor en tegen het bouwen van nieuwe kerncentrales? We brachten alle thema’s en argumenten in kaart, zodat de lezer – politicus, entrepreneur, scepticus of milieuactivist – voor zichzelf de verschillende argumenten kan wegen.
Lees meer
Map