Resultaat door helder denken

Wij zijn het denkbedrijf voor heldere argumentatie, strategie en rekenwerk. Onze klanten, uit diverse sectoren, nemen gefundeerde strategische beslissingen doordat wij hun denk- en rekenwerk in goede banen leiden. We brengen wijdlopige discussies terug tot de kern, en dragen met onze diensten bij aan een weloverwogen besluitvorming. We bieden inzicht en overzicht door fraaie visualisaties en andere (digitale) producten.

Scroll verder

Nieuws van De Argumentenfabriek

Meer
Mentale vooruitgang: "Het is heel besmettelijk" dinsdag 20 april 2021
Een gelukkiger, socialer, betekenisvoller, meer betrokken en daadkrachtiger bestaan voor alle Nederlanders. Dát is het doel van de Denktank Mentale vooruitgang. Het gelijknamige boek dat uit de denktank is ontstaan, geschreven door Kees Kraaijeveld, Joep Verbugt en Simone Halink, biedt wetenschappelijk onderbouwde manieren om de mentale kracht van mensen, gezinnen, organisaties en van de samenleving als geheel te vergroten. Hier een interview met de drie schrijvers over de betekenis van mentale kracht, de uitdagingen die ons te wachten staan, de relatie met materiële vooruitgang en waar je meteen al mee kunt beginnen als je het boek hebt gelezen.
Lees meer
Halt op weg naar de toekomst maandag 12 april 2021
Halt, de organisatie die zich al veertig jaar op het voorkomen en bestraffen van jeugdcriminaliteit richt, bestaat dit jaar 40 jaar. Halt heeft samen met de Argumentenfabriek een nieuw meerjarenplan opgesteld en met hulp van en meedenkkracht van een groot aantal samenwerkingspartners een Doelenkaart gemaakt.
Lees meer
De informele zorg uitgelegd in drie heldere visualisaties maandag 12 april 2021
De behoefte aan informele zorg zal de komende jaren toenemen doordat steeds meer mensen langer (alleen) thuis wonen en het aantal hulpbehoevende ouderen snel stijgt. Wat is informele zorg, hoeveel mensen helpen anderen, wat doen ze en wie helpen ze? Dit leggen we uit in de nieuwe mini van Platform Zó werkt de zorg.
Lees meer
Nieuw boek brengt zorg voor mensen met psychische problemen in kaart donderdag 1 april 2021
Vier op de tien Nederlanders krijgen in hun leven te maken met psychische problemen. Welke vormen van zorg en ondersteuning kunnen zij krijgen? Welke wetten regelen dit en wie betaalt wat? Dit en nog veel meer lees je in het nieuwe boek Zó werkt de geestelijke gezondheidszorg, boordevol toegankelijke plaatjes en bondige tekst. Handig voor iedereen die in de geestelijke gezondheidszorg werkt of gaat werken, er beleid over maakt, of in de privésfeer ermee in aanraking komt.
Lees meer
Beleidseffecten vooraf inschatten: De Argumentenfabriek rekent het uit dinsdag 30 maart 2021
Wat zijn de effecten van beleid? Worden de doelen behaald met het gekozen beleid? Welk beleidsalternatief draagt het best bij aan het behalen van het beleidsdoel? Wegen de baten op tegen de kosten? De Argumentenfabriek helpt klanten deze vragen te beantwoorden. Om een realistische inschatting van beleidseffecten te berekenen doorlopen we een aantal stappen.
Lees meer
Regiovisie als gezamenlijk contract én kompas dinsdag 23 maart 2021
“Deze visie is ons gezamenlijke contract en kompas in de samenwerking.” Zo omschrijven veertien bestuurders van ouderenzorginstellingen in de regio Apeldoorn en Zutphen de regiovisie ouderenzorg die ze gezamenlijk met het Zorgkantoor Zilveren Kruis hebben gemaakt. De Argumentenfabriek begeleidde de bestuurders bij het maken van de visie.
Lees meer
Map