Resultaat door helder denken

Wij zijn het denkbedrijf voor heldere argumentatie, strategie en rekenwerk. Onze klanten, uit diverse sectoren, nemen gefundeerde strategische beslissingen doordat wij hun denk- en rekenwerk in goede banen leiden. We brengen wijdlopige discussies terug tot de kern, en dragen met onze diensten bij aan een weloverwogen besluitvorming. We bieden inzicht en overzicht door fraaie visualisaties en andere (digitale) producten.

Scroll verder

Nieuws van De Argumentenfabriek

Meer
Hoog tijd voor een nieuwe Sokrates woensdag 29 juli 2020
In onze zoektocht naar wijsheid kunnen we niet domweg blijven leunen op de levenslessen van dode wijze mannen, pleit Kees Kraaijeveld in een opiniestuk in de Volkskrant. Het is nu het moment om oude wijsheden kritisch te toetsen en op eigen kracht moderne wijsheden te formuleren.
Lees meer
Visie op de geestelijke gezondheidszorg in 2025 dinsdag 21 juli 2020
De geestelijke gezondheidszorg (ggz) verkeert in een stille crisis. Wachttijden zijn lang. Ggz-instellingen kampen met geldproblemen, uitstroom van behandelaren en verzuim. Kortom: de toegankelijkheid, betaalbaarheid en kwaliteit staan onder druk. Zorgverzekeraars zetten daarom, begeleid door De Argumentenfabriek, een stip op de horizon met een gezamenlijke visie.
Lees meer
Reflectie op de sectorscenario’s maandag 20 juli 2020
Scenarioplanning is een mooie manier om een mogelijke toekomst te verkennen. Een volgende stap is het voorspellen van de toekomst.
Lees meer
Jenny Kossen: “Ik bén de Fabriek, een beetje” vrijdag 17 juli 2020
Jenny Kossen verlaat ons na 12,5 jaar trouwe dienst. Tijd voor iets nieuws. Het begon allemaal toen een toenmalige collega aan haar vroeg of werken bij De Argumentenfabriek niet iets voor haar was. Er volgde een informeel biertje in het Vondelpark met directeur Kees Kraaijeveld toen er een duif op haar hoofd poepte: “Kees hielp me met schoonmaken. Dat schiep meteen een band natuurlijk.” Na nog een echt sollicitatiegesprek en het maken van een Argumentenkaart was ze binnen als Kaartenmaker. Een interview met de vrouw die de Fabriek ademt.
Lees meer
Kinderopvang: gelijke kansen voor elk kind maandag 13 juli 2020
Kinderopvang als basisvoorziening en een sterke uitbreiding van het ouderschapsverlof. Een speelleerschool voor de kleintjes en een bredeschoolaanbod voor oudere kinderen. Deze en andere vooruitstrevende ideeën presenteerde Platform Toekomst van Arbeid (PTA) met haar meest recente publicatie Investeren in mensen. Het vakblad Management Kinderopvang schreef hier een helder artikel over.
Lees meer
Strategische vragen in tijden van corona dinsdag 7 juli 2020
Hoe kunnen provincies stimuleren dat werkenden minder (hoeven te) reizen tussen huis en werk? Hoe gebruiken ze technologie en (vertrouwelijke) data in een anderhalvemetersamenleving? Strategische vragen waar provincies mee worstelen sinds de coronacrisis.
Lees meer
Map