Fabrieker

Suze van Scheers

Kaartenmaker

Samen nadenken over ingewikkelde vraagstukken is een proces waar ik veel inspiratie en voldoening uit haal. Ik houd ervan om mensen met verschillende achtergronden, perspectieven en expertises bij elkaar te brengen en de koppen bij elkaar te steken.

Dit is ook de beste manier om een complex probleem te benaderen: grondig en vanuit meerdere perspectieven. Als denkbegeleider draag ik graag bij aan het denkproces van anderen door zowel goed te luisteren als kritische vragen te stellen. Helder denken start bij het stellen van vragen: zo krijg je de kern op tafel en verdiep je het gesprek.
De wereld is complex, en het barst van de meningen, theorieën en informatie. Om betere grip te krijgen op hoe mensen denken en hoe je argumenteren kunt doorgronden, studeerde ik filosofie. Vanaf mijn master werkte ik als trainer op het gebied van integriteit. Hier leerde ik om met groepen ingewikkelde vraagstukken te bespreken. Nu werk ik met veel plezier bij De Argumentenfabriek. Ik ben nieuwsgierig en breed geïnteresseerd, wat mij helpt me telkens weer onder te dompelen in een nieuw vraagstuk en zo een stukje bij te dragen aan onze missie: helder denken voor een betere toekomst.