Fabrieker

Els Compernolle

Hoe zorg je ervoor dat advies voldoende onderbouwd is? Hoe bereik je consensus in groep zonder de inhoud af te zwakken? Hoe overtuig je anderen van je aanbevelingen?

Dit zijn de vragen waar ik mij als beleidsadviseur dagelijks mee bezig houd. Om te begrijpen waarom de ene aanpak wel werkt en de andere niet, heb je inzicht nodig in het menselijke denken en beslissen. De trainingen bij De Denkacademie leveren je hiervoor het nodige gereedschap.

Nieuwsgierigheid en wetenschappelijke verwondering vormen de rode draad in alles wat ik doe. Na mijn studies bio-ingenieur aan de KU Leuven vertrok ik voor 11 jaar naar het buitenland. Ik studeerde economie aan de University of Cambridge en werkte als docent aan de London School of Economics en University College Dublin. Ondertussen woon en werk ik opnieuw in Vlaanderen. Als beleidsadviseur geef ik overheden, bedrijven en organisaties inzicht in welke interventies het meest effectief zijn en waarom. Ook geef ik wetenschappelijk onderbouwde opleidingen waar ik individuen en organisaties leer gebruik maken van gedragsinzicht om de eigen werking te verbeteren.